Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor experta: Špekulovať sa nevypláca

Taký zaujímavý olympijský hokejový turnaj ešte nebol. Doterajšie prekvapenia sú najlepšou pozvánkou na príťažlivé štvrťfinálove. O zložení dvojíc sa rozhodne až po poslednom zápase, takže sa vopred nedá predpovedať, kto na koho narazí. Špekulovať sa ani nevypláca, no v realizačných tímoch sa zaiste uvažuje aj strategicky. Pre Pravdu napísal Ján Šterbák, bývalý reprezentačný tréner.

21.02.2006 05:56
debata

Zdanlivo najprijateľnejším súperom pre Slovákov by boli Švajčiari. Postarali sa o dve veľké prekvapenia, zdolali Česko i Kanadu – a môžu pripraviť aj ďalšie. Švajčiari zrejme skončia v skupine druhí – a narazia na tretieho z našej. K víťazstvu v nej má najbližšie slovenská reprezentácia – ak neprehrá, bude hrať proti štvrtému tímu z druhej skupiny. Švédi majú k Švajčiarsku ,,bližšie", no všetko môže byť inak…
V zápase proti Švédsku očakávam vysoko taktický súboj. Oba tímy možno budú aj šetriť sily pred ostrosledovaným štvrťfinálovým zápasom. Bolo by povzbudzujúce nastúpiť naň vo víťaznej nálade.

Dve rovnaké víťazstvá Slovenska 2:1 cez víkend sa zrodili po dvoch rôznych výkonoch. Sobotňajšie stretnutie proti USA malo špičkovú kvalitu, zaujala i taktická disciplína. V oboch tímoch na seba upozornili viaceré individuality. Tie napokon rozhodli o víťazstve Slovákov. Miroslav Šatan presne prihral na čepeľ Bondrovej hokejky. Peter Bondra sa skvele zorientoval v štvorčlennom americkom obkľúčení a prekonal súperovho brankára. Bola to ukážka vysokého majstrovstva, predvídania a citu.

Proti Kazachstanu, ktorý mohol len prekvapiť, zápas nemal takú vysokú úroveň ako v sobotu. Bolo však len otázkou času, keď sa presadí vyššia slovenská kvalita. Samozrejme, spomenul som si aj na nešťastný zápas proti Kazachstanu pred ôsmimi rokmi v Nagane. Po prehre sme prišli o možnosť postúpiť do hlavného turnaja. Vtedy však reprezentoval základ zo slovenskej extraligy. Súčasný výber je neporovnateľne silnejší. Verím, že to potvrdí aj v stredajšom štvrťfinále.

debata chyba