Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčina sa chce vrátiť na medailové námestie

Keď slovenského obrancu Milana Jurčinu poslal Boston v úvode sezóny na farmu, ani sa mu nesnívalo, že vo februári bude hrať v národnom tíme na olympijskom turnaji. "Prežíval som ťažké obdobie na farme, ale po pár týždňoch ma vedenie Bostonu zavolalo naspäť do prvého tímu, vyšlo mi zopár zápasov a už som tam ostal," hovorí Jurčina. Exkluzívne od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

20.02.2006 23:20
debata

„Táto sezóna sa zatiaľ z môjho pohľadu vyvíja skvele, čo ma veľmi teší,“ doplnil 22-ročný obranca.

Napriek tomu, že sa prepracoval do základnej zostavy Bostonu, vôbec nečakal, že ho reprezentačný kouč František Hossa zavolá do Turína. „V hre bolo veľa obrancov, omnoho skúsenejších ako som ja. Bol som veľmi šťastný, že si tréneri vybrali mňa,“ netají rodák z Liptovského Mikuláša, ktorý v 37 zápasoch v NHL nazbieral deväť bodov (päť gólov a štyri asistencie).

Jurčina je v reprezentácii úplným novicom, dres s dvojkrížom na prsiach si obliekol prvý raz práve na prebiehajúcej olympiáde. „S premiérou som veľmi spokojný, zatiaľ nám to ide vynikajúco,“ hovorí Jurčina po štyroch víťazstvách v B-skupine v rade. V ostatnom zápase proti Kazachstanu (2:1) sa už zapísal aj do štatistík – spolu s Richardom Kapušom asistoval pri víťaznom góle Petra Bondru.

Olympiádu si užíva, pozdáva sa mu aj bývanie v dedine. „Sú tu športovci z celého sveta, v olympijskej dedine sa mi veľmi páči,“ naznačí. Obrovitý obranca vysoký dva metre sa nesťažuje ani na veľkosť postele. „Je síce trošku menšia, ale stačí mi. Popracem sa do nej,“ uškrnie sa.

Jurčina obýva izbu spolu s Richardom Zedníkom. „Keď sme prišli do Turína, už bolo rozhodnuté, kto s kým bude bývať. S Rišom sme sa predtým nepoznali, ale je to výborný chalan a je s ním veľa zábavy,“ pochvaľuje si Jurčina. Hoci voľného času mal zatiaľ málo, s niektorými spoluhráčmi sa už stihol poprechádzať po Turíne. „Je to veľmi pekné mesto. Boli sme sa pozrieť aj na námestí, na ktorom sa odovzdávajú medaily. Dúfam, že na konci tohto týždňa tam budeme stáť aj my,“ doplní s úsmevom.

debata chyba