Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Našli striekačky, Mayer je na psychiatrii

Podľa talianskeho vyšetrovateľa našla polícia pri razii v sídle rakúskej výpravy na ZOH 2006 viac ako sto injekčných striekačiek a 30 balíčkov liekov. Turínsky prokurátor Raffaele Guariniello tvrdí, že policajti zaistili i zariadenia na testovanie krvi a krvné transfúzie.

20.02.2006 18:23
debata

Podľa jeho kolegu Marcella Maddalenu bezpečnostné sily zasiahli po dohode s Medzinárodným olympijským výborom (MOV) a Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA).

Policajti sa údajne snažili príliš ostatných športovcov nevyrušovať. „Ale razia je razia,“ dodal Maddalena. „Nemôžete ju oznámiť vopred a nedá sa vykonať v rukavičkách.“

Walter Mayer je na psychiatrii

Trénera rakúskych biatlonistov Waltera Mayera, ktorý dostal olympijský dištanc a v rodnej krajine čelí obvineniu z trestného činu, prijali na psychiatriu. „Walter Mayer je bohužiaľ v psychiatrickej liečebni. Ide o ochranu pred ním samým, pretože vravel, že chce spáchať samovraždu. Nerozprával som sa s ním,“ stroho komentoval prezident Rakúskej lyžiarskej federácie Peter Schröcksnadel.

Podľa Maiera naháňali Mayera ako bin Ládina

Podľa rakúskeho zjazdára Hermanna Maiera zaobchádzali s trénerom výpravy, ktorý bol v centre olympijského dopingového škandálu, ako s Usamom bin Ládinom.

Maier sa k razii vyjadril po tom, ako rakúski biatlonisti a klasici museli po sobotňajšej policajnej razii povinne absolvovať dopingové testy a olympijskí funkcionári zháňali dištancovaného kouča Waltera Mayera. „Najhoršie je, že zorganizovali honbu na človeka, ktorého naháňajú ako keby bol Usama bin Ládin,“ vyhlásil Maier. „Testy sú správne, rád ich absolvujem a je správne, že sa testuje. Ale musí sa tak diať pri dodržaní pravidiel.“

Maiera, ktorý bol vylúčený z olympiády po škandále s krvným dopingom v roku 2002, no napriek tomu navštívil rakúsky tím v Turíne, Rakúsky olympijský výbor po nedeľňajšej automobilovej nehode prepustil. Podľa rakúskeho vyšetrovateľa bol Mayer, ktorý odmietol absolvovať test na prítomnosť alkoholu v krvi, obvinený i z rušenia verejného pokoja.

debata chyba