Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti darovali Nedvědovi dres

Mnohí sa nevedeli dočkať. Najviac sa tešil Marián Hossa, fanatik do do futbalu. Tréning Juventusu si slovenskí hokejisti v Turíne nenechali ujsť. Keď ich zbadal na tribúne Pavel Nedvěd, neváhal a rýchlym tempom vybehol za nimi. "Dúfam, že sa s vami nestretneme už vo štvrťfinále," vravel im český stredopoliar. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

20.02.2006 15:50
debata

Marián Hossa má vo futbale prehľad. Keď sa povie Juventus, oči mu zažiaria. „Je to môj najobľúbenejší klub,“ priznal bez váhania. Počas olympiády v Turíne mal jedinečnú možnosť vidieť svojich miláčikov na vlastné oči. „Keď sa bude dať, určite sa na nich pôjdem pozrieť.“

V pondelok sa dočkal. Voľný deň na turnaji padol hokejistom vhod. Až na štyroch naskákali všetci do autobusu a vybrali sa navštíviť futbalové hviezdy. Juventus sa na tréningovej ploche neďaleko olympijskej dediny pripravoval na stredajšie prvé osemfinále Ligy majstrov s Werderom Brémy.

Hokejistom bola na tribúne zima, ale na Nedvěda počkali. Ten, vidiac ich postávať na tribúne, neváhal a vybehol za nimi. V ruke držal päť vlastnoručne podpísaných dresov Juventusu so svojim menom na chrbte. „Rozchytali si ich tí, čo stáli úplne vpredu,“ smial sa slovenský obranca Radoslav Suchý.  Ani český  futbalový mág neodišiel naprázdno – priamo na tribúne sa mu na slovenský reprezentačný dres podpísali všetci hráči.

„Chlapci, držím vám palce. Dúfam, že sa s vami nestretneme už vo štvrťfinále,“ podával Nedvěd rad za radom ruky slovenským hokejistom. Opora Juventusu počas olympijských hier spolukomentuje hokej pre taliansku televíziu. Stredajší program vyraďovacej časti turnaja ale nestihne – v Nemecku ho čaká Liga majstrov. „Ale verím, že sa ešte uvidíme. Vo finále,“ zaželal Slovákom.

Gólman Peter Budaj pohľadom hľadal známe tváre. Del Piero, Ibrahimovič, všetkých dobre pozná. „V Amerike futbal v televízii ťažko nájdete. Ale ja áno. Kúpil som si špeciálnu kartu na kanál, ktorý dáva európske poháre i ligy. Taliansku mám rád, naopak, príliš ma nenadchla anglická Premiership,“ vysvetľoval Budaj zanietene. Jeden futbalista je pre brankára Colorada naj – Ronaldinho. „Je skvelý. Čo sa mi na ňom najviac páči? Že zostal skromný. Aj keď je hviezda, je stále sám sebou.“

debata chyba