Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to krutý systém, tvrdí tréner Hossa

Smútok v slovenskej kabíne bol obrovský. Štvrťfinálová prehra s Českom zmarila nádeje na medailu. Definitívne. Ďalšia šanca príde až o štyri roky. "Je to krutý systém," tvrdí tréner František Hossa narážajúc na skutočnosť, že jediná prehra na turnaji znamená predčasný odchod z Turína. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

23.02.2006 12:51
debata

Napriek prehre tréner Hossa hráčom po zápase poďakoval. „Predvádzali sme v na olympiáde veľmi dobrú hru. Prehrať jeden zápas a vypadnúť je kruté. Ale taká je realita a s tou sa musíme zmieriť.“

Zápas s Čechmi Slovákom nevyšiel. Napriek tomu, že formu mali v Turíne lepšiu ako súper. Výkony zo skupiny ale nezopakovali. „Dve tretiny zápasu neboli podľa našich predstáv. Chlapcov sme stále v kabíne aj na striedačke nabádali, aby zlepšili pohyb. Priebeh ovplyvnili dve individuálne chyby. Česi ich využili a potom náskok umne bránili,“ vrá­til sa k zápasu F. Hossa.

Ani za nepriaznivého stavu sa slovenská ekipa nezvzdávala. „Aj po dvoch tretinách sme verili, že dáme kontaktný gól a priblížime sa súperovi. To sa aj podarilo, žiaľ, v závere sme už nemali toľko šťastia. Aj keď puk skákal pred bránkovou čiarou, nevedeli sme ho tam dotlačiť,“ mrzela kouča nevyužitá šanca pol minúty pred záverečnou sirénou.

Už predtým mohli Hossovi zverenci využiť aspoň jednu zo siedmich presiloviek. Nestalo sa, navyše prvý gól inkasovali vo vlastnej početnej výhode. „Česi hrali oslabenia veľmi dobre. Množstvo pukov nám zblokovali. Po prvom góle, ktorý sme dostali vo vlastnej presilovke, už mali hráči priveľký rešpekt. Už si neverili v riskantných situáciách. Aj preto sme nedokázali súpera poriadne pritlačiť,“ vysvetľoval tréner.

„Je to škoda. Hokejový systém je krutý. Päť zápasov vyhráme, jeden prehráme a skončili sme. Pohľad do kabíny po zápase hovoril za všetko. Všetci sme vedeli, o čo ide a všetci sme verili, že sa do tej štvorky dostaneme.  Ale odchádzame z turnaja so cťou. Nemám dôvod byť nespokojný. No medaila je medaila…,“ dodal F. Hossa.

debata chyba