Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ručinský: K ničomu sme ich nepustili

Českí hokejisti vyhrali vo štvrťfinále olympijského turnaja nad Slovenskom 3:1. Po štvrťfinálovom vyradení v Salt Lake City tak budú úradujúco majstri sveta po ôsmich rokoch znova bojovať o olympijské medaily. V semifinále sa stretnú so Švédskom.

23.02.2006 01:22
debata

Martin Ručinský si pochvaľoval predovšetkým zlepšenú hru v oslabení. „Hádam nikdy som nás nevidel hrať tak dobre v oslabení. Okrem pár striel tam nemali nič, k ničomu sme ich nepustili,“ povedal útočník New Yorku Rangers v rozhovore pre Českú televíziu.
 
Český tím zbavil nervozity úvodným gólom, keď po sólovom nájazde prekonal Petra Budaja. „Už je to obohraná pesnička. Môže sa to zdať ako klišé, ale ja tú kľučku mám rád,“ povedal o svojom obľúbenom blafáku z bekhendu. „Chcel som to tentokrát dať viac hore, ale nakoniec som mu to dal pod rukou. Potom sme mali na čom stavať, dali druhý (gól) a mali zápas pod kontrolou,“ dodal.

S povzbudeným sebavedomím šiel do zápasu brankár Martin Hnilička, ktorý v dvoch tretinách proti Kanade neinkasoval. Po štvrťfinále si pochvaľoval, že spoluhráči hrali výborne v obrane. „To sa potom dobre hrá,“ povedal v ČT.
Pri kritickej situácii v tretej tretine za stavu 2:1 zaľahol puk na poslednú chvíľu na bránkovej čiare. „Ani som veľmi nevedel, kde bol. Začalo to tam lietať, niekto to vytiahol spoza bránky, všetci do toho vleteli a dorážali. Snažil som sa pokryť spodok, a keď som ho zaľahol a rozhodca to odpískal, veľmi som si oddýchol,“ popísal dramatické chvíle.

Podľa Marka Židlického bol záver zápasu predovšetkým súbojom nervov. „Oni sa tlačili dopredu, museli sme to vzadu zabetónovať,“ povedal novinárom obranca Nashvillu, po ktorého páde Marián Gáborík znížil na 1:2. „Bola to moja chyba, spadol som a dostali sme gól, ale to sa stáva. Hlavné bolo v pokoji dohrať a nenervovať sa,“ vyhlásil Židlický.

Dôležité podľa neho bolo, že v úvodných dvoch tretinách českí hráči súpera k ničomu vážnejšiemu nepustili. „Šlo o to, aby sme si udržali vedenie a to sa nám podarilo,“ uviedol Židlický a pochválil gólmana Hniličku. „Chytal dobre,“ povedal.

debata chyba