Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi nasadia proti Slovákom Hniličku

Do bránky českej hokejovej reprezentácie sa vo štvrťfinále olympijského turnaja proti Slovákom postaví Milan Hnilička. Tomáš Vokoun bude iba jeho náhradníkom. "Cítil som, že potrebujeme urobiť zmenu," vysvetlil rošádu na poste brankárskej jednotky kouč českého tímu Alois Hadamczik. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

22.02.2006 13:16 , aktualizované: 13:36
debata

Gólmanská dvojica, ktorú Čechom pred štartom hier veľa tímov závidelo, sa rozpadla. Dominik Hašek sa zranil hneď v prvom zápase turnaja, Vokoun je úplne z formy. Do bránky tak pôjde pôvodne až tretí muž z nominácie – Milan Hnilička z extraligového Liberca.

„Cítil som, že potrebujeme urobiť zmenu,“ vysvetlil rošádu na poste brankárskej jednotky kouč českého tímu Alois Hadamczik. Hnilička ho presvedčil v záverečnom zápase skupiny proti Kanade. V ňom išiel do bránky na začiatku druhej tretiny za Vokouna, ktorý inkasoval trikrát a Česi prehrávali už 0:3. Hnilička potom už neinkasoval.

Hadamczik očakáva večer náročný zápas. „Bude to ťažký súper. Slováci majú výborný útok. Musíme predovšetkým premieňať šance, to je kľúč k úspechu,“ povedal kouč českým novinárom. Silu Slovákov pozná aj útočník Robert Lang: „Je to kvalitný protivník. Na turnaji ešt nestratil an bod. Ale ak chceme ísť do finále, musíme zdolať každého…“

Proti Slovákom nebude môcť do hry zasiahnuť útočník Aleš Kotalík. Ten má problémy so svalom po súboji s Kanaďanom Robom Blakeom. Do hry však už bude pripravený zasiahnuť obranca Marek Židlický.

debata chyba