Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američanka Cohenová sníva o zlate

Ruská krasokorčuliarka Irina Slucká figuruje po krátkom programe priebežne na 2. mieste, no jej strata na vedúcu Američanku Sashu Cohenovú je iba mikroskopická. Favoritka olympijskej súťaže v krasokorčuľovaní tak stále živí nádej na zisk zlatej medaily.

22.02.2006 11:41
debata

Tá by bola ruská premiérová v ženskej súťaži pod piatimi kruhmi a zároveň by zavŕšila totálny triumf krasokorčuliarskej školy tejto veľmoci v Turíne.

„Som s mojím výkonom spokojná. Predviedla som výbornú jazdu a to je pre mňa podstatné,“ odbremenila sa od bočných vplyvov Slucká a rekordná 7-násobná európska šampiónka takmer neberie na vedomie vedenie Cohenovej pred voľnou jazdou. Dvojnásobná majsterka sveta pred štyrmi rokmi v Salt Lake City vystúpila na strieborný stupienok, v Turíne chce o poschodie vyššie. Jej triumf by spôsobil radikálnu obmenu historických análov. Rusko by sa totiž stalo minimálne na najbližšie štyri roky krasokorčuliarskou veľmocou. V turínskej hale Palavela si už totiž na svoje krky zavesili zlaté medaily Tatiana Totmianinová s Maximom Marininom v súťaži športových dvojíc, Tatiana Navková s Romanom Kostomarovom triumfovali v tancoch a suverénom mužskej súťaže bol Jevgenij Pľuščenko.

„Každý by chcel získať zlatú medailu z olympiády. Za uplynulé roky som získala skúsenosti, ktoré chcem teraz v Turíne zužitkovať,“ kontruje 21-ročná Cohenová, na ktorej triumf vypísali stávové kancelárie vysoký kurz 6:1. Pritom na Sluckú by tipujúci v prípade jej celkového triumfu zaznamenali pri vklade 100 eur čistý zisk 35 eur. Cohenová však prekypuje mimoriadnou motiváciou, v prípade jej triumfu by Spojené štáty americké získali tretíkrát v rade olympijské zlato. „Snívam o tom každý deň. Dokonca niekedy viackrát v priebehu dňa,“ usmiala sa Cohenová. „Dôležité je, aby som si dostatočne verila a bola silná. Nechcem nič siliť, no bolo by nádherné vyhrať,“ povedala Cohenová.

debata chyba