Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hejduk: Máme šancu vyhrať

Hokejisti Česka sa na olympijskom turnaji v Turíne zatiaľ iba hľadajú. Štvrťfinálový súper Slovenska dosiaľ vyhral iba nad Nemeckom a Talianskom a pripísal si tri prehry - s Kanadou, Fínskom aj Švajčiarskom. Od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

22.02.2006 06:01
debata

Česi sa trápia najmä strelecky, majú priemer necelé tri góly na zápas. Ofenzívne ladené mužstvo však robí nezvyčajne veľa chýb v obrane. Už v prvom zápase sa navyše zranil brankár Dominik Hašek a jeho náhradníkovi Tomášovi Vokounovi chýba pohoda. Kanaďania mu dali dva zlepené góly a český gólman radšej pustil do bránky Milana Hniličku.

Partia okolo Jaromíra Jágra má ohromný útočný potenciál, ale na olympiáde to zatiaľ nedokazuje. Českú superhviezdu vykoľajilo zranenie po zákroku Fína Jarkka Ruutuho, po ktorom Jágrovi pribudlo nad okom a na čele deväť stehov. Po utrápených zápasoch však Česi včera proti Kanade 40 minút do súpera búšili a neboli ďaleko od vyrovnania.

„Ukázali sme život, čo je pred štvrťfinálovým zápasom pozitívne. Máme šancu ho vyhrať. Napriek prehre s Kanadou mám z našej hry dobrý pocit,“ vravel po stretnutí útočník Milan Hejduk a na margo zápasu proti Slovensku len stroho poznamenal. „Musíme sa sústrediť hlavne na svoju hru.“

Pamätné zápasy proti Česku

  • Olympiáda v Lillehammeri 1994: V súboji o 5. miesto viedli Slováci po góle benjamínka Šatana, napokon však prehrali kruto 1:7.
  • Majstrovstvá sveta 2000 v Petrohrade: Vo finále Slovensko prehrávalo už 0:3 a 1:4, ale dotiahlo sa na rozdiel gólu. V závere však rozhodol o víťazstve súpera Reichel.
  • Majstrovstvá sveta 2001 v Hannoveri: Vo štvrťfinále Slováci nestrelili ani gól, brankár Lašák mal síce 44 úspešných zákrokov, ale dvom gólom súpera nezabránil.
  • Majstrovstvá sveta 2003 v Helsinkách: V zápase o bronz vyhralo Slovensko 4:2, pri poslednom góle si Demitra krásne vychutnal brankára Vokouna.
debata chyba