Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutný Bondra: Život ide ďalej

Jedna prehra a koniec. Sen o medaile z olympijských hier dosnívali hokejisti Slovenska vo štvrťfinále. Po prehre 1:3 s Českom strávia dnešný deň v Turíne už len zháňaním suvenírov. Už žiadny tréning, žiadna príprava na ďalší zápas. Po piatich výhrach v sérii kľúčový duel nezvládli. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

23.02.2006 00:28
debata

„Prvú tretinu sme zahrali zle, súper nás úplne prekorčuľoval. Povedali sme si, že hru neotvoríme, ale zavreli sme ju až príliš. Hrali sme veľmi defenzívne, málo strieľali. Akoby sme sa súpera zľakli,“ hľadal príčiny neúspechu obranca Ľubomír Višňovský.

Prvé dve tretiny boli jednoznačne v rukách Čechov. Prvú dokonca vyhrali na strely 17:5. „Až tretia tretina nám vyšla. Vybehli sme z kabíny s tým, že to otočíme, ale žiaľ nevyšlo to,“ smutne konštatoval Višňovský. Jeho tím nevyužil sedem presiloviek. „Dobre nás bránili, my sme boli zakríknutí…“

„Ťažko hľadať dôvody, kde sa stala chyba. Tento zápas nám nevyšiel. Je to však len hra, život ide ďalej. Česi hrali veľmi dobre, predvádzali to, čo my na turnaji doteraz,“ kon­štatoval útočník Peter Bondra.

Skúsený slovenský krídelník mal pol minúty pred koncom na hokejke vyrovnávajúci gól. „Nechýbalo veľa. Bol som príliš blízko pri brankárovi, hádam som to mal posunúť na stranu, ale strieľal som. Možno to bol zlomový moment. Keby som dal gól, mali by sme ešte šancu vyhrať,“ stále krútil hlavou nad nepremenenou možnosťou.

„Aj my sme snívali o medaile. Možno sme až príliš chceli. Mali sme sa trošku uvoľniť a asi by sme zahrali lepšie. Bohužiaľ, ideme domov…,“ dodal Bondra.

debata chyba