Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci prehrali s Českom 1:3

Hokejisti Slovenska sa lúčia s olympijským turnajom a cestujú domov. Vo štvrťfinále prehrali s Českom 1:3. Slováci, víťazi základnej B-skupiny, prehrali prvý zápas na turnaji v najnevhodnejšej chvíli. Slovákom nevyšli prvé dve tretiny, zobudil ich až gól Gáboríka na 1:2. Česi však spečatili triumf do prázdnej bránky.

22.02.2006 21:04 , aktualizované: 23:44
debata

Stretnutie ponúklo typický obraz vzájomných súperení z vrcholných podujatí. Pohyblivejší Česi rozumnou a efektívnou hrou nepustili Slovákov do tempa.

Štvrťfinále ZOH v Turíne
Slovensko – Česko 1:3 (0:1, 0:1
1:1)

  • Góly: 44. Gáborík (Marián Hossa) – 13. Ručinský, 29. Hejduk (F. Kaberle, Ručinský), 60. Straka. Rozhodovali: van Massenhoven – Racicot (obaja Kan.), Fonselius (Fín.), vylúčení: 4:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 6893 divákov.
  • Slovensko: Budaj – Chára, Meszároš, Višňovský, Štrbák, Jurčina, Suchý, Majeský – Šatan, Kapuš, Bondra – Marián Hossa, Demitra, Gáborík – Svatoš, Stümpel, Zedník – Bartečko, Surový, Marcel Hossa – Ronald Petrovický.
  • Česko: Hnilička – Kubina, T. Kaberle, Židlický, Malík, Kuba, F. Kaberle, Špaček – Jágr, Prospal, Straka – Hejduk, Lang, Ručinský – Erat, Výborný, Bulis – Hemský, Čajánek, Olesz.

ZÁPAS SME SLEDOVALI ONLINE****

V úvode Šatanov pokus vyrazil brankár Hnilička. Na konci druhej minúty mali zverenci trénera Františka Hossu výhodu prvej presilovky, ale zahrali ju zle. Hniličku poriadne neohrozili.

Súper sa otriasol z opatrnosti a skôr sa dostal do hernej pohody. Brankár Budaj mal viac práce: zachraňoval pred Strakom i Prospalom, Bulis zblízka pálil vedľa. Slováci sa síce dva razy ubránili českej presilovke, no paradoxne inkasovali v početnej výhode. Obranca Chára nahodil puk do súperovej tretiny, odkiaľ letel z pásma von. Šatan ho síce na modrej čiare zachytil, ale jeho prihrávku zachytil skúsený lišiak Ručinský a brejk zakončil úspešným blafákom do bekhendu. O českej prevahe svedčil pomer striel 17:5 v prvej tretine.

Ani v ďalšom priebehu sa obraz. České útočné hrozby vyzerali nebezpečnejšie. Prečíslenie Ručinského s Hejdukom síce v poslednej chvíli zmaril pádom na ľad Štrbák, ale vzápätí Višňovský nepokryl Hejduka, ktorý zblízka zvýšil. A keďže tímu s dvojkrížom na prsiach nešli ani presilovky, nohy mu oťažievali, útočná iskra sa vytrácala. Do vážnejšej šance sa po Malíkovej chybe dostal Surový, ale faulovaný v páde Hniličku neprekonal.

V úvode tretej časti vykresal nádej Gáborík. Okopíroval svoj druhý gól zo zápasu proti Rusku. Priniesol oživenie. Budaj zmaril šancu Bulisovi, úspešný nebol ani Zedník zblízka. V poslednej minúte Hnilička v poslednej chvíli zaľahol puk v bránkovisku – a tri sekundy pred koncom Straka strelil do prázdnej bránky tretí gól.

František Hossa, tréner SR: „Bohužiaľ, v tom závere sme už nemali toľko šťastia, puk poskakoval pred bránkovou čiarou, ale dotlačiť do bránky sa nám ho nepodarilo. Tretí gól, čo sme inkasovali, vyplynul už iba z našej hry vabank. Tomuto tímu ďakujem, predvádzali sme skutočne dobrú hru. Vypadnutie je kruté, ale je to realita a s tým sa musíme zmieriť. Na druhej strane, z historického hľadiska sme skončili piati a to je tiež treba rešpektovať. Uznávam schopnosti a vystúpenie hráčov, ktorí v Turíne boli.“

debata chyba