Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč Hossa: Verím, že to vyjde

Už sa to blíži. Slovenskí hokejisti nastúpia o 21.30 h na prestížne štvrťfinále olympijského turnaja proti Čechom. "Verím, že nám to dnes vyjde," dúfa tréner František Hossa. Slováci si v stredu po predchádzajúcom dueli so Švédmi dlhšie pospali a na pravé poludnie absolvovali rozkorčuľovanie. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

22.02.2006 12:46
debata

„Som rád, že zápas so Švédmi nám nepriniesol žiadne nové problémy a večer budeme môcť nastúpiť v plnej sile,“ teší sa reprezentačný kouč.

Do bránky pošle proti Čechom Petra Budaja, pripravený bude Karol Križan. Zostava by mala byť v porovnaní s predchádzajúcim súbojom nezmenená. „Aj fanúšikovia na Slovensku musia vidieť, že sila i schopnosti v našom mužstve sú. Verím, že dnes zrealizujeme to, po čom všetci túžime. Dostať sa medzi najlepšiu štvorku,“ vyjadril prianie všetkých František Hossa.

Tréner sám dobre vie, že štvrťfinálové zápasy bývajú zradné. Jedna prehra na turnaji môže znamenať koniec. „Veľa bude záležať na výkone brankárov i na tom, kto bude mať viac fyzických i psychických síl. Je to o jednom zápase, buď to vyjde alebo nie,“ vie F. Hossa.

Česi podľa viacerých slovenských hokejistov ešte v Turíne neukázali svoju pravú silu. „V každom prípade musíme rešpektovať ich schopnosti. Napriek nepresvedčivým výkonom v doterajšom priebehu turnaja. Na každom poste majú výborných hráčov. Nebude to pre nás jednoduché,“ tvrdí F. Hossa.

Nasadí na elitnú formáciu s Jaromírom Jágrom špeciálny útok? „Česi majú všetky formácie vyrovnané, každá dokáže rozhodnúť zápas. Hráči sa navzájom dobre poznajú, takže príliš taktizovať v tomto ohľade sa nebude dať,“ vysvetlil slovenský kouč.

debata chyba