Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci hrajú životný zápas

Hokejisti Slovenska nastúpia dnes o 21.30 na olympiáde na svoj šiesty a zatiaľ najdôležitejší zápas - štvrťfinále. Ich súperom budú Česi. Radosť alebo smútok, slzy alebo smiech. Nič medzi tým. Jeden pôjde do bojov o medaily, druhý cestuje preč. Od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

22.02.2006 05:56
debata

„Česi sa trápia, ale dokážu sa vyburcovať v rozhodujúcom zápase. Majú kvalitný tím, nabitý hviezdami. Nás zatiaľ zdobí tímová hra. Verím, že nám to vydrží a zápas proti Čechom nebude náš posledný,“ povedal kapitán slovenského mužstva Pavol Demitra.

O dnešnom programe rozhodli posledné zápasy v skupinách. Slováci včera zdolali Švédov 3:0 a obsadili prvé miesto v B-skupine. Česi podľahli Kanade a postúpili zo štvrtej priečky. V ďalších štvrťfinálových súbojoch nastúpi Fínsko proti USA, Švédi hrajú so Švajčiarmi a Rusko sa stretne s Kanadou.

„Musíme hrať zodpovedne v obrane a nedať hviezdam českého tímu veľa priestoru, lebo to dokážu využiť. Sme vo väčšej psychickej pohode, no Česi ešte neukázali svoju pravú tvár, vedia byť aj silnejší. A netreba zabúdať, že štvrťfinále sa hrá od nuly.  Ak však budeme hrať, tak ako doteraz, máme veľkú šancu vyhrať,“ uviedol útočník Marián Hossa, s piatimi gólmi najlepší strelec slovenského tímu na turnaji.

Posledné derby bývalých federálnych partnerov sa uskutočnilo na minuloročných MS vo Viedni. Česi vyhrali 5:1. Aj v jedinom vzájomnom súboji na olympiáde bol úspešnejší súper. V Lillehammeri 1994 prehral slovenský tím 1:7. Jediné víťazstvo nad rivalom na vrcholnom podujatí dosiahli Slováci na svetovom šampionáte 2003 v Helsinkách, kde v súboji o bronz triumfovali 4:2.

„Každý z nás musí do tohto zápasu vložiť srdce. Pre Slovensko je to najatraktívnješí súper, akého mohlo dostať. Česi sa vedia zomknúť v pravej chvíli. Nesmieme sa s nimi pustiť do otvorenej partie,“ skonštatoval obranca Ľubomír Višňovský.

„Napriek výsledkom, aké Česi na turnaji dosiahli, musíme rešpektovať ich silu,“ prízvukoval tréner František Hossa. Potvrdil, že do bránky nastúpi Peter Budaj.
Po zápase so Švédmi sa hokejisti ponáhľali do olympijskej dediny. Na oddych a prípravu mali menej než dvadsaťštyri hodín, pred kľúčovým duelom na turnaji sa viacerým nezaspávalo ľahko.

debata chyba