Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bondra: Máme rovnakú šancu ako Česi

Slovenský hokejista Peter Bondra strelil v utorňajšom zápase proti Švédsku už svoj štvrtý gól na olympijskom turnaji. Tridsaťosemročný ťahúň tímu tvrdí, že dnes vo štvrťfinále proti Česku čaká reprezentáciu životný zápas. Od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

21.02.2006 23:48
debata

Spotili ste pri Švédoch menej než v predchádzajúcich zápasoch na olympiáde?
(úsmev) Hrali sme naplno, nerozmýšlali sme o štvrťfinále, sústredili sme sa na tento zápas. Splnili sme cieľ, hrali sme na štyri päťky, tréneri využili všetkých hráčov – aj Ronalda Petrovického. Nemyslím si, že sme sa šetrili, ale je pravda, že sme sa zbytočne nevybíjali v osobných súbojoch či individuálnych akciách. Hrali sme ako tím – tak ako doteraz.

Nemáte pocit, že Švédi zápas vypustili?
Na to ja ťažko odpoviem. Sú to kvalitní hráči, ale nám pomohol prvý gól. Môžem povedať za nás – hrali sme naplno. Povedali sme si, že zabudneme na všetko ostatné a všetku energiu dáme do tohto zápasu. Ak by sme začali vymýšľať, mohli by sme pochytiť zlé návyky, ktorým sme sa doteraz vyhýbali. Taktizovanie sa môže vypomstiť. My sme nešpekulovali a na to som hrdý.

Dnes vás vo štvrťfinále čakajú Česi. Čo vás napadá pri zmienke o tomto súperovi?
Česi majú jedno z najlepších mužstiev na olympijskom turnaji, sú favoritmi na celkové víťazstvo. Dúfam, že s nimi odohráme skvelý zápas. Čaká nás ťažký súper, ale ak budeme pokračovať v našich výkonoch a získame si šťastie svoju stranu, máme rovnakú šancu na postup ako oni.

Zápas sa začne až o pol desiatej večer. Nebude vám to prekážať?
Nie, pre nás je to výhodné – aspoň si môžeme dlhšie oddýchnuť a načerpať sily.

Výsledok tohto zápasu rozhodne o úspechu či neúspechu mužstva. Súhlasíte?
Áno. Doteraz sme sa snažili utvoriť si dobrú pozíciu pred štvrťfinále, zajtra nás všetkých čaká životný zápas. Dúfam, že naša forma vyvrcholí práve dnes.

Čo pre vás znamená toto štvrťfinále?
Teraz sa začína turnaj. Je pekné, čo sme uhrali doposiaľ, ale to už je preč. Kolektív je vnútorne silný. Dokázali sme, že tvoríme jeden tím a z toho ťažíme. Víťazstvo však nepríde samo, musíme oň zabojovať. Dúfam, že šťastie bude stáť na našej strane a podporia nás aj fanúšikovia. Vydáme zo seba všetko.

debata chyba