Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demitra odišiel z Turína bez slov

Je piatok, pätnásť minút pred treťou ráno. Napriek skorej hodine je pred hlavným vchodom do olympijskej dediny v Turíne rušno. Podchvíľou sa z nočných osláv vracajú skupinky podgurážených obyvateľov dediny. Opačným smerom putujú športovci, ktorí už olympiádu opúšťajú. Exkluzívne od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

24.02.2006 21:35
debata

Pred vchodom zastaví dodávka pridelená slovenskej výprave, ku ktorej zamieria štyria hokejisti – Ľubomír Višňovský, Marek Svatoš, Peter Budaj a – Pavol Demitra.
Kapitán slovenskej reprezentácie má po nepríjemnom zranení vo štvrťfinálovom zápase proti Česku prelepené pravé oko.

Nešťastná strela od spoluhráča Milana Jurčinu mu okrem poranenia oka aj zlomila nos a spôsobila prasknutie lícnej kosti. Nebyť však plexiskla na Demitrovej prilbe, ktoré stlmilo náraz puku, mohol obísť oveľa horšie.

Útočník Los Angeles Kings bez slova prejde okolo a sadne si do auta. Čaká, kým maséri naložia batožinu. Nasleduja krátka rozlúčka a dodávka naberie smer Miláno. Z letiska Malpensa všetci štyria hokejisti odleteli ponad Atlantik do Ameriky.

Demitra dostal od lekárov povolenie na let cez oceán len niekoľko hodín predtým. Krátko po zranení totiž videl rozmazane a v lietadle by sa jeho stav mohol zhoršiť. V priebehu štvrtka sa však Demitra cítil lepšie a podľa lekára hokejovej reprezentácie Dalimíra Jančoviča by nemal mať trvalejšie následky.

S určitosťou sa to však môže potvrdiť až po tom, ako Demitrovi zmizne z oka krv a budú mu môcť vyšetriť sietnicu. Jednu istotu už slovenský kapitán má – minimálne niekoľko týždňov si hokej nezahrá.

debata chyba