Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prospal: Švédi sú oveľa lepší než Slováci

Po góle českého hokejistu Václava Prospala na 3:5 Česi v semifinále proti Švédom dvíhali hlavu, ale napokon už ďalší gól nepridali. "Všetci sme mysleli na finále, ale teraz musíme získať aspoň bronz," vravel po zápase smutný Prospal. Švédi boli podľa neho oveľa lepší než Slováci. Od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

24.02.2006 20:32
debata

Dostať sedem gólov, to sa českej reprezentácii nestáva. Čomu to pripisujete?
Hrali sme veľmi zle v obrane, úplne sme vyhoreli. Celý tím. Sedem gólov je strašne veľa aj na krajskú súťaž. Ťažko strelíte osem, aby ste vyhrali. Dokázali sme sa dotiahnuť na 3:5, Švédi trochu znervózneli a mali s nami problémy. Ak by sme pridali štvrtý gól, mali by sme šancu, ale nestalo sa. Zničila nás však zlá obrana.

Prečo sa vám nepodarilo zopakovať výkon zo štvrťfinále proti Slovensku?
So všetkým rešpektom k Slovákom – Švédi sú oveľa lepším mužstvom. Dokážu si puk podržať v útočnom pásme, kým Slováci hrali najmä na brejky. Ich sa nám podarilo eliminovať už v strednom pásme. Teraz sme mali veľkú dieru medzi útočníkmi a obrancami, Švédi prenikali ľahko pred našu bránku.

O bronz sa hrá už v sobotu. Stihnete sa otriasť z tejto prehry?
Na sedenie so sklonenými hlavami nie je čas. Do finále sme nepostúpili, pokazili sme si to sami, ale musíme sa pobiť aspoň o bronz. V Turíne zatiaľ hráme ako na hojdačke – verím, že v sobotu budeme zase hore.

Nebude vám chýbať motivácia?
Bronz je stále olympijská medaila. Ja nemám zlato z Nagana, lebo som si pred turnajom zlomil členok. Keď už musím ostať v takejto – s prepáčením – diere tak dlho, chcem aspoň odísť s medailou. Musíme spraviť všetko preto, aby sme vyhrali.

debata chyba