Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci na hrách: dnes zjazdárky a bobisti

Po vypadnutí hokejového tímu z olympijského turnaja budú mať dnes Slováci na ZOH v Turíne zastúpenie iba v zjazdovom lyžovaní a v súťaži štvorbobov. V obrovskom slalome žien v Sestriere sa predstaví trio slovenských reprezentantiek - Maculová, Hučková a Gantnerová. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

24.02.2006 02:32
debata

Obrovským slalomom uzavrú alpské lyžiarky svoj olympijský program. Mladučké Slovenky nemajú vysoké ambície, hoci pre najmladšiu z nich, iba 16-ročnú Janu Gantnerovú je to najobľúbenejšia disciplína. Soňa Maculová a Jana Gantnerová si chcú napraviť chuť po vypadnutí v špeciálnom slalome.

Favoritky nie sú úplne vyhranené, do užšieho okruhu kandidátok na zlato možno zaradiť viaceré. Švédka Anja Pärsonová sa v stredu dočkala svojho prvého olympijského triumfu a pravdepodobne si brúsi zuby na ďalší. Konkurovať jej bude aj Španielka Maria-Jose Riendová-Contrerasová, ktorá dosiahla v tejto disciplíne počas sezóny niekoľko pozoruhodných výsledkov.

Otázkou zostáva, či sa na štart postaví Chorvátka Janica Kosteličová. Tá po „zemiakovej“ medaile v slalome vyhlásila, že jej zdravotná stav neumožní v piatok štartovať, ale neskôr striktne odmietavý tón zmiernila. Tradične silné budú aj reprezentantky Rakúska.

Slováci sa pred súťažou štvorbobov na ľadovej trati v Cesane Pariol borili s problémami. Brzdár Róbert Kresťanko si na jednom z tréningov nalomil pravú lopatku a ani deň pred štartom nebolo úplne jasné, či bude môcť posádke pomôcť. Zvyšná trojica v zostave Milan Jagnešák, Andrej Benda a Viktor Rajek jeho štart túžobne očakáva. Pilot Milan Jagnešák dosiahol pri olympijskej premiére pred štyrmi rokmi v Salt Lake City s kolegami 24. miesto, tentoraz je cieľom umiestnenie v elitnej dvadsiatke.

Program súťaží so slovenskou účasťou v piatok 24. februára

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE9:30
ženy obrovský slalom, 1. kolo – HUČKOVÁ, MACULOVÁ, GANTNEROVÁ
13:00 ženy obrovský slalom, 2. kolo

BOBY17:30
muži štvorboby, 1. jazda
19:20 muži štvorboby, 2. jazda

debata chyba