Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demitra má krvavé oko, ale vidí

Slovenský hokejista Pavol Demitra utrpel vo štvrťfinále proti Česku nepríjemné zranenie pravého oka. Okrem toho má zlomený nos a prasknutú lícnu kosť. Bezprostredne po úraze videl rozmazane, ale jeho stav sa zlepšil a nemal by mať trvalejšie následky. Minimálne niekoľko týždňov si však nezahrá. Exkluzívne od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

23.02.2006 19:27
debata

Demitru zranil počas presilovky v polovici záverečnej tretiny spoluhráč Milan Jurčina. Robustný obranca zasiahol vysokou strelou jeho tvár, ale náraz puku našťastie zmiernilo plexisklo, čo zrejme slovenskému kapitánovi zachránilo zrak. Útočník Los Angeles zamieril z ľadu do nemocnice, po ošetrení však nocoval v olympijskej dedine. Včera ráno absolvoval ďalšie vyšetrenia.

„Pravé oko má stále čiastočne podliate krvou, ale jeho stav nie je taký vážny, ako sa spočiatku zdalo,“ informoval lekár hokejovej reprezentácie Dalimír Jančovič. Práve pre zakrvavenie oka zatiaľ doktori nemôžu posúdiť presný rozsah zranenia. „Zatiaľ nemôžem na sto percent povedať, že Paľo nebude mať trvalé následky. Všetko sa ukáže až po vyšetrení sietnice, ktoré možno vykonať až vtedy, keď z oka zmizne krv. Zdá sa však, že nebude mať trvalé následky. A ak aj nejaké mať bude, nebudú závažné,“ doplnil Jančovič. Dĺžku liečby odhaduje na niekoľko týždňov, možno aj viac.

Spočiatku bol pre zranenie ohrozený aj Demitrov odlet do Ameriky, ale lekári ho slovenskému hokejistovi napokon povolili. Do Los Angeles cestuje dnes ráno. Demitra mal vážne poranené oko už v roku 2000 a dokonca bola ohrozená jeho ďalšia kariéra. Odvtedy začal na prilbe nosiť plexisklo.

debata chyba