Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mihoková sa na olympiáde nudila

Štvrtú olympiádu v kariére zakončila slovenská biatlonistka Soňa Mihoková v sklamaní, no predsa so smiechom. Svoju štafetu priviedla na 10. miesto, hoci pôvodne hrozilo, že pre kvarteto Juraja Sanitru ašpirujúce na umiestnenie v prvej šestke sa preteky skončia ešte pred prvou odovzdávkou.

23.02.2006 17:20
Soňa Mihoková Foto:
Soňa Mihoková biatlonovú štafetu nevytiahla a po úspechoch v Nagane a Salt Lake City obsadilo slovenské kvarteto desiate miesto.
debata

Prvú členku slovenskej štvorice takmer vyradila obrovská kríza, k čakajúcej Marcele Pavkovčekovej sa dostala až s vypätím všetkých síl a vzápätí sa úplne sklátila. Nečakaný skrat si nevedel vysvetliť ani Sanitra. „Pripravovali sme ju na to, aby úvod zvládla, však štafety doteraz rozbiehala dobre. Už pred štartom som však videl, že je veľmi, veľmi nervózna a pôsobila tak, že je pod vplyvom trémy, takže asi aj to malo dopad na jej výkon. No myslím, že je to skúsená pretekárka a niečo také by sa jej nemalo stať.“
 

Pavkovčeková, Martina Halinárová i Mihoková postupne vysekali slovenskú zástavu až do prvej desiatky, hoci dramatický súboj slovenskej finišmanky s bronzovou medailistkou zo šprintu Ukrajinkou Liliou Jefremovovou rozsúdila až neomylná cieľová fotografia. „Pred finišom som v záverečnom stúpaní videla, že Číňanku predo mnou už nedokážem dobehnúť a zozadu sa na mňa tlačila Jefremovová. Pustila som ju pred seba na rovinku pred poslednou zákrutou, aby som sa za ňou trochu vyviezla, s tým, že uvidím koľko síl mi zostane na finiš,“ opisovala posledné okamihy účasti Sloveniek na strelnici v San Sicariu Mihoková.

„Už som si myslela, že nebudem vládať, lebo Ukrajinka bola asi o pol lyže vpredu, potom som sa však postupne dostávala na jej úroveň a vo fotofiniši som ju nakoniec zdolala. Aspoň niečomu som v týchto pretekoch rada, lebo Jefremovová získala medailu v šprinte a ja som ju spravila vo finiši  asi jediné dnešné pozitívum,“ smiala sa zo symbolického skalpu štvrtá zo ZOH v Nagane pred ôsmimi rokmi, avšak aj priznala: „V cieli sme sa s Liliou doberali, že sme spolu bojovali, ani keby išlo o zlato.“
 

Skúsená olympionička opustí dejisko vrcholiacej olympiády už v piatok a domov si odnesie iba pramálo výrazných spomienok. „Pravdepovediac z tejto olympiády si ani neodnášam nejaký pekný zážitok. Dole v našej dedine v Bardonecchii nieto ničoho a za celý mesiac, čo sme už tu, sme sa dostali akurát raz na hokej s Kazachstanom. Inak nič, absolútne nič. Dennodenne tréning, dedina a cesta hore dolu, jednoducho nič. Bola to olympiáda bez zážitku, mesiac nudy,“ posťažovala sa Mihoková.

debata chyba