Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin vidí Rusov slopať potoky vodky

Športovci, a hokejisti nie sú výnimkou, zvyknú v eufórii v rozhovoroch s médiami povedať všeličo. Alexander Ovečkin, strelec prvého z dvoch gólov Ruska po vyradení Kanady vo štvrťfinále olympijského turnaja (2:0) bez obalu "natrel" svoju rodnú ruskú hrudu.

23.02.2006 15:20
debata

„V mojej krajine teraz všetci skáču od radosti a slopú vodku v nevídaných množstvách,“ glosoval Ovečkin.

Iba o niečo menej pikantným výrokom sa prezentoval kanonier fínskeho mužstva, ktoré v utorok v boji o semifinále zdolalo USA (4:3). Teemu Selänne stratil v tomto súboji tri zuby: „Keď človek na ceste za zlatou medailou stratí pár zubov, je to taká malá cena, ktorú musí zaplatiť.“

Vo Švédsku vládne zlatá horúčka, krajina zlomila olympijské rekordy

O „zlatej horúčke“ sa švédsky denník Svenska Dagblatet rozpisuje vo štvrtkovom vydaní, reportujúc o dvoch zlatých a jednej bronzovej medaile na stredajšom olympijskom konte krajiny. Olympijskými titulmi sa prezentovali dvaja lyžiari – bežec Björn Lind i zjazdárka Anja Pärsonová, Lindov kolega Thobias Fredriksson bol tretí. K tomu ešte hokejisti Tre kronor postúpili do semifinále.

„Medailový deň, ktorý zlomil všetky doterajšie švédske olympijské rekordy,“ hlási periodikum Dagens Nyheter. Populárny Expressen titulkoval „Deň víťazstva“ a k tomu pridal zvolania „Anja, konečne zlato!“, „Semifinále pre Švédsko!“, „Zlato, Björn!“, či „Bronze, Thobias!“. Konkurenčný a v škandinávskej krajine najrenomovanejší Aftonbladet informuje, že Lindovi i Pärsonovej okamžite zatelefonoval a progratuloval aj švédsky kráľ.
 

Česi podľa Hadamczika zvládli prvý krok, o Nagane ešte nehovorí

Tréner Alois Hadamczik po víťaznom štvrťfinálovom súboji so Slovenskom (3:1) žiaril šťastím. Hokejovú reprezentáciu ČR doviedol do semifinále, aj napriek tomu, že v základnej skupine nežiarila. „Zvládli sme prvý veľký krok,“ povedal po víťaznom súboji so Slovenskom tréner Hadamczik pre portál idnes.cz. 

Aj keď český kormidelník vyzdvihol celý tím, ktorý podľa neho pracoval výborne, pričom fandili aj tí, ktorí sa na ľad nedostali, predsa len vyzdvihol brankára Milana Hniličku. „Podal veľmi vyrovnaný a istý výkon,“ ocenil jeho prínos pre víťazstvo nad Slovenskom. 

Podľa neho kľúčom k úspechu bolo, že tím sám na sebe pracoval, že sám chcel. „Poznali sme silu slovenského mužstva v protiútokoch, vedeli sme, že na nich je založená celá hra a to sme eliminovali,“ vyzdvihol Hadamczik. Napriek tomu sa zatiaľ ale jeho myšlienky na Nagano ešte neupierajú. „Uvažujeme len o jednom zápase a to je Švédsko. Bude veľmi náročné a ťažké. Až keď prejdeme cez Švédsko, potom môžem použiť aj toto slovo a začať hovoriť o olympijskom zlate,“ tlmil Hadamczik prehnané emócie.

debata chyba