Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kronwall je ochotný darovať medailu Öhlundovi

Olympijský víťaz Niklas Kronwall možno venuje svoju zlatú medailu z hokejového turnaja v Turíne spoluhráčovi Mattiasovi Öhlundovi, ktorý sa vo štvrťfinále zranil a na posledné dva zápasy nenastúpil.

26.02.2006 19:39
debata

Šancu zasiahnuť do bojov po vyradení kľúčového obrancu „troch koruniek“ dostal práve náhradník Kronwall. Dvadsaťpäťročný Švéd sa vo finále proti Fínsku (3:2) zapísal do streleckej listiny, radosť z gólu a víťazstva mu však kazí skutočnosť, že Öhlund medailu od organizátorov nedostal.

„Myslím si, že si ju zaslúži viac ako ja. Odohral som iba dva zápasy. Ak sa nám nepodarí vyžiadať si ešte jednu medailu, ponúknem mu tú svoju,“ povedal Kronwall.

Nováčik v drese Detroitu Red Wings bol ešte v zámorí, keď ho pred týždňom povolali do Turína pre prípad zranenia jedného z obrancov. Obavy švédskych trénerov sa naplnili v stredajšom štvrťfinálovom súboji so Švajčiarskom, v ktorom Öhlunda narazil zozadu na mantinel Patric Della Rossa a spôsobil mu zlomeninu rebier. „Želám si, aby som hral za iných okolností. Cítim sa kvôli nemu zle,“ vyjadril ľútosť Kronwall.

debata chyba