Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bajčičák ponesie na záver vlajku Slovenska

Slovenského bežca na lyžiach Martina Bajčičáka, ktorý v záverečnej disciplíne maratóne na 50 km voľnou technikou obsadil 14. priečku, poverilo vedenie slovenskej výpravy na XX. zimných olympijských hrách v Turíne úlohou vlajkonosiča na záverečnom ceremoniáli na Olympijskom štadióne.

26.02.2006 15:36
debata

Slovenský reprezentant, ktorý si v olympijskom areáli v Pragelate pripísal dve ôsme miesta  v skiatlone a v šprinte dvojíc s Ivanom Bátorym, mal pred večernou slávnosťou v nohách náročné preteky, no veril, že pochod s národnou zástavou na ploche štadióna by ešte mal zvládnuť.

„Dostal som tú česť niesť vlajku, tak sa budem musieť nejako zmačknúť a verím, že to vydržím, navše je to pre mňa už len radosť. Ak by som mal robiť niečo ťažké, tak to by som si asi po dnešnom výkone netrúfol, no toto zvládnem s radosťou,“ vyhlásil Bajčičák.

Slovenskú výpravu bude na záverečnom ceremoniáli zastupovať asi 25-členná družina zložená z bežcov na lyžiach, zjazdárov, bobistov a rýchlokorčuliara Matúša Užáka a z členov realizačného tímu. Na otváracom ceremoniáli niesol slovenskú vlajku sánkar Walter Marx mladší.

debata chyba