Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr: V repre som na 90 percent skončil

Zápas o tretie miesto na olympijských hrách v Turíne bol asi posledným štartom Jaromíra Jágra v českej hokejovej reprezentácii. Tridsaťštyriročný útočník to povedal po sobotňajšej výhre nad Ruskom 3:0, ktorá znamenala zisk bronzových medailí.

26.02.2006 08:28
debata

„Pre mňa to bol pravdepodobne na deväťdesiat percent posledný zápas v reprezentácii. Ako pre väčšinu chlapcov,“ povedal Jágr, ktorý duel pre problémy so stehenným svalom nedohral. V priebehu tretej tretiny sa síce vrátil na striedačku, ale do hry sa už nezapojil. Len si po záverečnej siréne došiel prevziať bronzovú medailu.

Hoci má pred sebou zrejme ešte niekoľko sezón, reprezentovať už nechce. „Ja si myslím, že to nie je skoro. Myslím, že už je čas odísť, aspoň to cítim. Je to môj pocit,“ uviedol.

Zdravotne sa síce cíti dobre, ale unavuje ho veľká zodpovednosť, očakávania a nádeje, ktoré do neho všetci vkladajú. „Je hrozne únavné, keď sa veľa ľudí na teba spolieha, a ty vieš, že to nejde a nemôžeš s tým nič spraviť. Je to veľmi vysilujúce a ničí ma to. Je to šport a niekedy to proste nejde,“ povedal najproduktívnejší hráč tejto sezóny NHL, ktorý sa v Turíne moc dobre necítil.

Jediná vec, ktorá by ho zrejme donútila prehodnotiť rozhodnutie o reprezentačnom konci, je návrat do Európy. „Keby som hral ešte v Čechách nebo niekde v Európe. Ale aby som po sezóne niekam cestoval…“ prehlásil Jágr.

Jágr chce prenechať miesto mladším, za nového vodcu národného mužstva pasuje napríklad Martina Havláta. „Vždy niekto vyletí nahor. Možno by to mohol byť Martin Havlát, aj Rostislav Olesz a Martin Erat hrali výborne. Héma (Aleš Hemský) veľa príležitostí nedostal, ale tiež je ešte mladý,“ menoval svojich nástupcov Jágr, ktorý reprezentačnú premiéru slávil v novembri 1989 a svoj odchod načasoval na 25. február 2006.

debata chyba