Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bajčičák túži po životnom výsledku

Najťažšia disciplína na záver hier. Päťdesiat kilometrov je pre bežcov na lyžiach riadna drina. V nedeľu predpoludním vybehnú na kráľovskú trať všetci naraz. Medzi nimi aj Martin Bajčičák. Slovenský reprezentant má potenciál byť na špici a myslí na elitnú desiatku. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

26.02.2006 01:00
debata

„V každom prípade mám na to skončiť v desiatke. A chcem vylepšiť svoje umiestenie zo skiatlonu, kde som bol ôsmy,“ netají svoje ambície na päťdesiatke voľnou technikou s hromadným štartom (štart o 10.00 h) onedlho 30-ročný Zákamenčan.

Na trať v Pragelate vybehne s číslom 16 a s túžbou popasovať sa o svoj životný výsledok. Jeho doteraz najvýraznejším úspechom je štvrté miesto v skiatlone na vlaňajších MS a triumf v pretekoch Svetového pohára v Reit im Winkl. Teraz v Turíne už dvakrát skončil ôsmy. V nedeľu sa chce ešte zlepšiť…

„Myslím si, že som dobre pripravený,“ tvrdí Bajčičák. „Klasická pätnástka mi uplynulý piatok už tak nevyšla, cítil som únavu. Odvtedy som si však oddýchol a posledný meraný tréning pred maratónom dopadol dobre.“ Pred štyrmi rokmi na ZOH v Salt Lake City obsadil na klasickej päťdesiatke 12. miesto. Maratón bežal naposledy vlani v rámci Svetového pohára v nórskom Holmenkollene. A skončil štvrtý.

V nedeľu očakáva vyrovnaný boj. „Myslím, že sa bude veľa taktizovať. Pochybujem, že sa na dvadsiatom kilometri niekto vydá do trháku. Pätnásť bežcov, ktorí majú na umiestenie v špičke, sa bude držať vpredu.  Ak chcem uspieť, ani jeden dôležitý faktor úspechu nesmie vypadnúť,“ vysvetľuje rozumný muž, ktorý si bude vyberať z pätnástich párov lyží.

Okrem Bajčičáka pobežia päťdesiatku aj dvaja jeho krajania – s číslom 40 Ivan Bátory a s číslom 59 Michal Malák. Okruh favoritov na medaily nie je úzky. Medzi tých s prívlastkom top patria určite domáci Pietro Piller Cottrer, vedúci muž SP Nemec Tobias Angerer, či v skejte silný Francúz Vincent Vittoz. Na špici sa chcú pohybovať aj Česi Martin Koukal a Lukáš Bauer.

debata chyba