Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé správy z ďalekej Kórei. Mladý Tatranec napodobnil Vlhovú, na ZOH mládeže získal medailu

Veľký úspech mladého slovenského lyžiara. 17-ročný Kežmarčan Andrej Barnáš vybojoval na Zimných olympijských hrách mládeže v juhokórejskom Kangwone bronz v super G.

21.01.2024 09:32
Andrej Barnáš Foto:
Talentovaný slovenský lyžiar Andrej Barnáš po bronzových pretekoch na ZOH mládeže.
debata

Juniorský reprezentant tak vybojoval ešte len druhú lyžiarsku medailu pre Slovensko zo ZOH mládeže v histórii. Vlhovej sa podarilo získať na tomto podujatí zlato v slalome v Inssbrucku 2013, keď mala Liptáčka 16 rokov.

Barnáš si skvele poradil s nástrahami trate, ktorú postavil člen slovenského realizačného tímu Willibald Zechner. Na 1500 m trati s prevýšením 382 metrov zaostal za Nemcom Bennom Brandisom o 36 stotín sekundy.

Šimon Klimčík, Petra Vlhová Čítajte viac Petra je silný kus, má posunutý prah bolesti. Keď sa nezdvíha, je zle. Vlhovej blízky človek o slzách i dĺžke rekonvalescencie

„Prežívam úžasné pocity. Jedným slovom ich neviem ani opísať. Je to práca celého tímu, nielen mňa. Chcem sa poďakovať všetkým za pomoc," uviedol pre olympic.sk Barnáš.

Skonštatoval, že podložka na olympijskej trati nebola ideálna a bola príliš mäkká. "Myslím, že kto viac riskoval, ten nakoniec získal medailu. Teším sa vďaka tomu z nej aj ja. Je to jeden z vrcholov mojej kariéry,“ doplnil Barnáš, ktorý sa vydal na štart s číslom 8 a využil na svahu naplno výhodu štartového čísla. Druhý slovenský zástupca v super-G Daniel Palič svoju jazdu nedokončil.

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...
debata chyba
Viac na túto tému: #ZOH mládeže #Andrej Barnáš