Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Čierny deň pre slovenské lyžovanie. Okrem Vlhovej sa vážne zranil aj predjazdec Žampa

Na podobnom mieste ako Petra Vlhová sa v sobotu v Jasnej zranil aj Adam Žampa, ktorý bol predjazdec prvého kola obrovského slalomu.

20.01.2024 18:32
Adam Žampa Foto:
Adam Žampa.
debata (6)

Rovnako ako u najlepšej slovenskej lyžiarky aj u neho hrozí koniec sezóny, zranenie si privodil na podobnom mieste ako Vlhová.

„Natrhnuté bočné väzy a pomliaždená chrupavka ma možno v tejto sezóne odstavia mimo lyží, no to sa dozvieme až počas ďalších týždňov a vyšetrení,“ uviedol Žampa na sociálnych sieťach.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová vyzvala Slovákov, aby dopriali Vlhovej rodine čas na vyrovnanie sa so zranením. Keď hovorila o slalome, bolo jej ťažko

„Dnes to bol pre slovenské lyžovanie veľmi čierny deň. Moje ľavé koleno, s ktorým som síce cez extrémnu bolesť zlyžoval a ktoré mi po páde v hornej časti trate v jazde počas predjazdu vyskočilo a zasunulo sa našťastie hneď naspäť, na tom však nie je najlepšie,“ skonštatoval slovenský reprezentant.

Verí, že vďaka rehabilitácii a tímu lekárov, ak mu to dovolia, stihne ešte túto sezónu návrat na zjazdovky Svetového pohára. Žampa, rovnako ako Vlhová, zamieril do Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku.

Federica Brignoneová Čítajte viac Švajčiari o obráku v Jasnej: Úplne šialené preteky! Niektoré lyžiarky vyzerali ako začiatočníčky

„Chcel by som sa veľmi poďakovať Vladimírovi Masarykovi z nemocnice v Ružomberku, ktorý mne, ako aj Peti (Vlhovej) i členom Dukla Banská Bystrica pomohol v rýchlom vyšetrení. Takisto veľká vďaka patrí celému tímu Horskej služby v Jasnej, ktorý mal dnes priveľa roboty a vtesnal nás do programu v náročnej práci.“

Žampa v tejto sezóne zatiaľ nezískal do hodnotenia Svetového pohára ani bod. „Verím, že sa na lyže vrátim ešte silnejší, tak ako po každom mojom doterajšom zranení. A áno, ešte som stále mladý pre tých čo pochybujú. Ja sa nikdy nevzdám,“ dodal.

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Jasná 2024 #Svetový pohár v Jasnej 2024