Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čierny deň pre slovenské lyžovanie. Okrem Vlhovej sa vážne zranil aj predjazdec Žampa

Na podobnom mieste ako Petra Vlhová sa v sobotu v Jasnej zranil aj Adam Žampa, ktorý bol predjazdec prvého kola obrovského slalomu.

20.01.2024 18:32
Adam Žampa Foto:
Adam Žampa.
debata (6)

Rovnako ako u najlepšej slovenskej lyžiarky aj u neho hrozí koniec sezóny, zranenie si privodil na podobnom mieste ako Vlhová.

„Natrhnuté bočné väzy a pomliaždená chrupavka ma možno v tejto sezóne odstavia mimo lyží, no to sa dozvieme až počas ďalších týždňov a vyšetrení,“ uviedol Žampa na sociálnych sieťach.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová vyzvala Slovákov, aby dopriali Vlhovej rodine čas na vyrovnanie sa so zranením. Keď hovorila o slalome, bolo jej ťažko

„Dnes to bol pre slovenské lyžovanie veľmi čierny deň. Moje ľavé koleno, s ktorým som síce cez extrémnu bolesť zlyžoval a ktoré mi po páde v hornej časti trate v jazde počas predjazdu vyskočilo a zasunulo sa našťastie hneď naspäť, na tom však nie je najlepšie,“ skonštatoval slovenský reprezentant.

Verí, že vďaka rehabilitácii a tímu lekárov, ak mu to dovolia, stihne ešte túto sezónu návrat na zjazdovky Svetového pohára. Žampa, rovnako ako Vlhová, zamieril do Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku.

Federica Brignoneová Čítajte viac Švajčiari o obráku v Jasnej: Úplne šialené preteky! Niektoré lyžiarky vyzerali ako začiatočníčky

„Chcel by som sa veľmi poďakovať Vladimírovi Masarykovi z nemocnice v Ružomberku, ktorý mne, ako aj Peti (Vlhovej) i členom Dukla Banská Bystrica pomohol v rýchlom vyšetrení. Takisto veľká vďaka patrí celému tímu Horskej služby v Jasnej, ktorý mal dnes priveľa roboty a vtesnal nás do programu v náročnej práci.“

Žampa v tejto sezóne zatiaľ nezískal do hodnotenia Svetového pohára ani bod. „Verím, že sa na lyže vrátim ešte silnejší, tak ako po každom mojom doterajšom zranení. A áno, ešte som stále mladý pre tých čo pochybujú. Ja sa nikdy nevzdám,“ dodal.

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Jasná 2024 #Svetový pohár v Jasnej 2024