Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma v ľadovom koryte. Vypadnutie z bobov, bezvedomie a vrtuľník v akcii

V tréningu na víkendové preteky Svetového pohára v nemeckom Altenbergu mal vážnu nehodu švajčiarsky štvorbob pilotovaný Michaelom Vogtom.

14.02.2024 15:12
Štvorboby Foto:
Švajčiarska reprezentácia v štvorboboch mala na tréningu vážnu nehodu.
debata

Brzdár štvorbobu Sandro Michel doplatil na nehodu najhoršie. Zo stroja počas jazdy vypadol a ťažké zariadenie ho zrazilo. Michel stratil vedomie a vrtuľník ho prepravil do nemocnice v Drážďanoch.

Tam Švajčiar ešte v priebehu stredy podstúpil operáciu bedra a stehna. Ako informovala medzinárodná bobová federácia 27-ročný reprezentant má tiež poranený hrudník.

845648507 Čítajte viac Švédi už majú plné zuby nadvlády Nórov: Pripadá mi ako trest stáť pri nich počas ceremoniálu

Švajčiarsky tím uviedol, že Vogt utrpel ťažký otras mozgu a pomliaždeniny. Ľahké zranenia v dôsledku havárie utrpeli aj ďalší členovia posádky Dominik Hufschmid a Andreas Haas.

Vogt s Michelom získali bronz v pretekoch dvojbobov na vlaňajších majstrovstvách sveta. Na olympijských hrách v Pekingu 2022 skončili na 4. mieste. V decembri vyhrali preteky Svetového pohára v La Plagne a v priebežnom poradí im patrí tretia pozícia.

017. Vlhová Shiffrinová Čítajte viac Šampiónka už chodí o barlách. Usmiatej Vlhovej pomáha slnko i čerstvý horský vzduch

Počas tréningu v Altenbergu havaroval so štvorbobom aj Nemec Johannes Lochner, ktorý vedie Svetový pohár v oboch kategóriách. Majster sveta na dvojboboch si poranil krk a víkendový program taktiež vynechá.

„Uvidíme, či bude v poriadku do majstrovstiev sveta,“ povedal agentúra DPA tréner nemeckej reprezentácie René Spies. Svetový šampionát vo Winterbergu sa začne 24. februára.

Ester Ledecká, česká kráľovná zimných športov Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Miluje dosky na všetky spôsoby. Lenže z dosiek...
debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #štvorboby #Altenberg