Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Akrobatická paráda od českého lyžiara, všimla si ho aj Vonnová. Jeho kúsok je hitom internetu

Český lyžiar Jan Zabystřan počas nedeľných pretekov super G v nórskom Kvitfjelli zaujal fanúšikov po celom svete.

19.02.2024 17:48
Ján Zabystřan Foto:
Hrozivo vyzerajúci pád napokon dokázal český lyžiar Ján Zabystřan na úsmevný moment.
debata

Pozornosť však nezískal svojím výsledkom v druhej najrýchlejšej disciplíne, ale akrobatickým kúskom, ktorý predviedol po páde.

Zabystřan odštartoval do pretekov ako 52. v poradí, keď už boli všetci favoriti v cieli. Výsledkovou listinou Čech nezatriasol, zato rozvíril internetové vody.

841864057 Čítajte viac Gutová ide inou cestou ako mnohé súperky. Musíte si vybrať, nepriamo kritizuje hviezdne kolegyne

V priebehu svojej jazdy sa nevyhol pádu, ktorý spočiatku vyzeral veľmi nebezpečne a nechýbalo veľa, aby skončil v ochranných sieťach.

Lenže český reprezentant potom, ako zastavil, veľmi rýchlo divákom ukázal, že žiadne zranenia neutrpel. Kotúľom vzad sa v sekunde dostal späť na lyže a jeho prvok sa stal hitom sociálnych sietí.

Jeho akrobatická šikovnosť nazbierala desaťtisíce lajkov a všimla si ho dokonca aj legenda ženského lyžovania Lindsey Vonnová.

„Ja ani neviem, ako si to dokázal,“ napísala mu Američanka do komentárov. „Roky tréningu z detstva sa konečne vyplatili,“ odpovedal jej Zabystřan a pridal ešte jednu vtipnú reakciu. „Môžem ťa to naučiť, ak chceš. Na oplátku za nejakú rýchlosť, ktorá je v alpskom lyžovaní asi o niečo lepšia schopnosť.“

Preteky super G v Kvitfjelli ovládol Rakúšan Kriechmayr. Zabystřanovým sezónnym i kariérnym maximom vo Svetovom pohári je decembrové 12. miesto zo zjazdu v talianskej Val Gardene.

Krásna švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Bola veľkým talentom, zranenia a popularita ju...
debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Jan Zabystřan