Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príbeh za všetky drobné. Lietajúci Japonec skákal na lyžiach už v 80. rokoch. Opäť sa prebojoval do hlavnej súťaže

Japonský skokan na lyžiach Noriaki Kasai vo veku 51 rokov postúpil do hlavnej súťaže Svetového pohára v japonskom Sappore.

16.02.2024 21:52
Noriaki Kasai Foto: ,
Noriaki Kasai.
debata

Držiteľ troch cenných kovov zo ZOH skončil v kvalifikácii na 45. mieste. Stal sa tak prvým skokanom na lyžiach v histórii, ktorý po päťdesiatke postúpil do hlavnej súťaže SP.

V sobotu čakajú Kasaia už 570. preteky Svetového pohára v kariére. Rodák z mesta Šimokawa debutoval v seriáli už v roku 1988 práve na mostíku v Sappore. V predchádzajúcej sezóne sa nekvalifikoval do hlavnej časti pretekov SP.

"Každý deň som tvrdo pracoval na svojej výdrži, duševnom zdraví a váhe. Konečne sa mi to vypláca,“ poznamenal Kasai po úspešnej kvalifikácii pre televíziu Eurosport.

Japonec posledné víťazstvo vo Svetovom pohári dosiahol ako 42-ročný ešte v roku 2014. Na pódium sa dostal ešte o tri roky neskôr. Noriaki Kasai sa pravidelne objavuje na podujatiach ázijského Kontinentálneho pohára.

„Stále je to skokan s obrovským potenciálom. Verím, že mu výkony a výsledky umožnia ostať v tíme čo najdlhšie, pretože je výraznou inšpiráciou pre mnohých japonských športovcov,“ uviedol uznanlivo na adresu Kasaia o 18 rokov mladší reprezentačný tréner japonských skokanov Kento Sukujama.

debata chyba
Viac na túto tému: #Noriaki Kasai