Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny zjazd v Kitzbüheli mal prekvapujúceho víťaza, Odermatt na treťom mieste

Francúzsky lyžiar Cyprien Sarrazin vyhral prvýkrát v kariére slávny zjazd v Kitzbüheli.

19.01.2024 15:16
sarrazin lyžovanie Foto:
Cyprien Sarrazin a jeho víťazného gesto v cieli piatkového zjazdu.
debata (1)

Na obávanom Streife triumfoval v piatok s náskokom piatich stotín sekundy pred Talianom Florianom Schiederom a tešil sa zo svojho štvrtého prvenstva v pretekoch Svetového pohára. Tretí skončil suverén prebiehajúcej zimy Marco Odermatt zo Švajčiarska (+0,34).

Dvadsaťdeväťročný Sarrazin sa stal prvým francúzskym víťazom na legendárnej zjazdovke od čias Luca Alphanda, ten to dokázal spolu trikrát (dvakrát 1995 a 1997). Parádne mu vyšla najmä spodná pasáž, kde získal na konkurentov rozhodujúci náskok.

Výbornú líniu našiel v Hausbergkante, vyšiel mu aj výjazd z traverzy a v cieľovej rovinke so záverečným skokom nabral vyše 140-kilometrovú rýchlosť. Na najvyšší stupeň sa postavil tretíkrát v tejto sezóne, zjazd predtým v kariére vyhral iba v decembri minulého roka v Bormiu.

Minulý týždeň triumfoval v super-G vo Wengene, kde bol v oboch zjazdoch druhý. Okrem Sarrazina a Alphanda sa na Streife tešil z Francúzov v SP už iba Jean-Claude Killy (1967).

Sneženie a znížená viditeľnosť spôsobili, že organizátori museli piatkový program o hodinu posunúť, počasie sa však potom zlepšilo, a tak nemuseli najťažší zjazd v kalendári skrátiť. Štartovalo sa teda podľa plánu z klasického bodu vo výške 1665 m.n.m. a prvý relevantný čas stanovil s číslom 4 Kanaďan Cameron Alexander.

O dvanásť stotín za ním potom zaostal aj trojnásobný víťaz z Kitzbühelu Dominik Paris a ešte o dve stotiny viac stratil domáci spolufavorit Vincent Kriechmayr.

Slovinsko Alpské Lyžovanie Ženy slalom 2. kolo Čítajte viac Pre Vlhu bol pridrahý, jeho dcéru si vyhliadol v televízii pred koncom s Magonim. Petra má šťastie na fanúšikov, tvrdí Pini

S čislom 10 sa na post lídra dostal Odermatt, ktorému vyšli kritické pasáže i cieľový úsek, no na jeho premiérový triumf na Streife to nestačilo.

Američan Ryan Cochran-Siegle za ním ešte o stotinu zaostal, no s dvanástkou ho predstihol Talian Florian Schieder (druhý v Kitzbüheli aj vlani) a so štrnástkou neskorší víťaz Sarrazin.

Na štarte chýbal víťaz druhého z dvoch vlaňajších kitzbühelských zjazdov Aleksander Aamodt Kilde, nórsky reprezentant mal minulý týždeň vo Wengene ťažký pád a pre zranenia vynechá zvyšok sezóny.

V sobotu je v rakúskom stredisku na programe druhý zjazd a 84. ročník Hahnenkammu vyvrcholí v nedeľu tradičným slalomom na Ganslernhangu.

Voľný tréning slalomárok aj s Eileen Shiffrinovou Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Na piatkovom voľnom tréningu nechýbala ani mama...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #muži #svetový pohár #zjazd #alpské lyžovanie #Kitzbühel