Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na lyže sa tak skoro nepostaví. Kilde má po sezóne, čaká ho ďalšia operácia

Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde absolvuje päť dní po ťažkom páde v zjazde Svetového pohára vo Wengene ďalšiu operáciu.

18.01.2024 16:28
kiilde Foto:
Aleksandra Kildeho čaká operácia. Oporou zraneného lyžiara je aj jeho priateľka Mikaela Shiffrinová.
debata

Po úspešnom zákroku predkolenia mu budú operovať natrhnuté väzy v pravom ramene, vo štvrtok to potvrdil na sociálnej sieti.

Tretí muž celkového poradia SP i priebežnej klasifikácie zjazdu nezvládol v sobotných pretekoch cieľovú zákrutu a skončil v ochrannej bariére.

Po páde vo veľkej rýchlosti musel dvojnásobného víťaza zjazdu vo Wengene transportovať do nemocnice vrtuľník. Okrem vykĺbeného ramena utrpel aj reznú ranu a poškodenie nervov v dolnej časti nohy, ktorú mu v Berne operovali už v sobotu večer.

shiffrin Čítajte viac Silné slová o priateľovi na lôžku, video za všetky peniaze. Starostlivá Shiffrinová kŕmila dobitého Kildeho

Do nemocnice ho vtedy prišla navštíviť aj jeho partnerka, americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová.

„Mikaela a jej rodina boli so mnou, keď som sa v sobotu zobudil a som vďačný, že moja mama a otec sú tu teraz,“ napísal Kilde na Instagrame.

Nór sa medzitým presunul do rakúskeho Innsbrucku: „Som tu so svojou mamou a otcom. Dnes popoludní podstúpim operáciu dvoch natrhnutých väzov v ramene. Vzhľadom na dopad pri náraze a fakt, že som skončil v sieti rýchlosťou 120 km/h, sa mi darí prekvapivo dobre.“

Lekár nórskeho tímu Marc Jacob Strauss už v nedeľu potvrdil, že sezóna sa pre 31-ročného lyžiara skončila. Kilde sa však zameral na pozitíva:

„Je to len ďalšia z prekážok. Možno jedna z najväčších, s akou som sa stretol, no momentálne je to len o tom krok za krokom pokračovať. Je to ťažké, ale tieto veci nám ukážu, čo v nás je. Teším sa na zvládnutie tejto výzvy a pokúsim sa užiť si tento proces čo najviac.“

Vychádzajúca slalomárska hviezda Lara Colturiová Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V Taliansku ju nechceli a tak reprezentuje...
debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #pád #zjazdové lyžovanie #zjazd #Aleksander Aamodt Kilde