Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kilde je hovädo, jazdí za hranou, vraví o Shiffrinovej frajerovi bývalý český lyžiar: Je to blbé, ale sledovanosť je brutálna

Pre nórskeho lyžiara Aleksandra Aamodta Kildeho to bol superťažký víkend. V sobotňajšom zjazde vo Wengene pár metrov pred cieľom škaredo spadol a priamo z trate ho museli transportovať do nemocnice. Helikoptérou.

17.01.2024 20:20
Aleksander Aamodt Kilde Foto:
Hrozný Kildeho pár vo Wengene.
debata (20)

Nórsky zjazdár patrí medzi absolútnu špičku. Ani tej sa však nevyhýbajú pády a zranenia. O tom, čo sa vo Wengene stalo, sa český portál isport.cz zhováral s niekdajším českým lyžiarom Ondřejom Bankom. Ten si nezvykne brať servítku pred ústa.

A neurobil tak ani v tomto prípade…

„Je to drsniacky šport. A keď sa tlačí na nejaký limit, riziko sa zvyšuje. No existuje taká hláška: Je to blbé, ale sledovanosť bude brutálna…,“ glosoval udalosti zo Švajčiarska.

Na preteky sa často vraj nepozerá, aj preto, že často sprevádza na podujatiach krajanku Ester Ledeckú v pozícii trénera.

shiffrin Čítajte viac Silné slová o priateľovi na lôžku, video za všetky peniaze. Starostlivá Shiffrinová kŕmila dobitého Kildeho

"Ale náhodou som to teraz videl. Neviem, čo na to povedať. Je to vždy súhra náhod, x aspektov, ktoré vždy vyústia do takejto brutálnej nepríjemnosti. Ten koniec, tam už sily nie sú.

K tomu Kilde je hovädo, ktorý je brutálne silný. Malo by to byť preňho, v úvodzovkách, v pohode. Máme informácie, že bol chorý, to je ďalšia vec, ktorá sa k tomu pridá.

Je na neho tlak od Odermatta, jazdí rýchlo a preberá opraty. On potom vystupuje z komfortnej zóny, ale sebavedomie má nastavené."

Podľa Banka jazdí Kilde za hranou.

Shiffrinová, Kilde Čítajte viac Fotografie za milión! Božská Shiffrinová prišla k lôžku dobitého Kildeho

"Pád to nebol ťažký, nebolo to vo veľkej rýchlosti, ale keď človek spadne do siete, je to vždy s rizikom, že sa noha zapletie. Bola to súhra hlúpych náhod.

Ten pád nebol nič hrozné, ale do siete narazil špičkou lyže. Brat mi ukazoval, že viazanie na to nie je robené. Je robené na ranu z boku, na výkrut. Je to smola, x aspektov a dopadne to takto," doplnil Bank.

Kilde sa momentálne nachádza v nemocnici. Cez víkend, po operácii, poslal svojim fanúšikom odkaz. Bola k nemu priložená aj spoločná fotografia s jeho priateľkou Michaelom Shiffrinovou. Fotografia na sociálnej sieti Facebook obletela svet rýchlosťou svetla. Nórsky pretekár k nej napísal:

Livio Magoni, Petra Vlhová Čítajte viac Magoni: Vlhová je ako Real Madrid. Verím, že slovenský fanúšik je inteligentný a prejaví mi rešpekt

„Som tu a stará sa o mňa @mikaelashiffrin. Ďakujem veľmi pekne za všetky správy. Som vďačný za všetky slová lásky a podpory. Tento šport vie byť brutálny, ale aj tak ho milujem,“ napísal.

Sezóna sa pre neho predčasne skončila, potvrdil v nedeľu lekár nórskeho tímu Marc Jacob Strauss.

„Aleksander má vykĺbené rameno a utrpel reznú ranu na lýtku. Nemá žiadne zlomeniny, iba niekoľko pomliaždenín,“ informoval Strauss vo vyhlásení.

Kilde triumfoval na podujatí vo Wengene dvakrát (2022, 2023). Celkovým víťazom Svetového pohára sa stal v roku 2020. Na olympijských hrách v Pekingu v roku 2022 získal bronz v super-G a striebro v alpskej kombinácii.

Najpopulárnejšie lyžiarky vo Svetovom pohári Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček najlepších lyžiarok...
20 debata chyba
Viac na túto tému: #Ondřej Bank #Aleksander Aamodt Kilde