Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Silné slová o priateľovi na lôžku, video za všetky peniaze. Starostlivá Shiffrinová kŕmila dobitého Kildeho

Po včerajšom víťaznom slalome vo Flachau ňou lomcovali emócie. Niet divu, v posledných dňoch si toho prežila skutočne veľa. Musela sa sústrediť na prípravu na najprestížnejší slalom sezóny, popri tom sa starala o zraneného priateľa.

17.01.2024 13:29
shiffrin Foto:
Mikaela Shiffrinová pri lôžku zraneného Aleksandra Kildeho.
debata

Aj preto Mikaela Shiffrinová, ktorá včera vo Flachau zdolala Petru Vlhovú a zaznamenala už 94. víťazstvo vo Svetovom pohári, adresovala fanúšikom spoveď o jej uplynulých dňoch.

„Cítim, ako by som posledné štyri dni žila tisíc životov. A nie som to ja, kto vrazil do ochranných sietí v rýchlosti 120 km/h,“ narážala tým na svoju polovičku Aleksandra Kildeho.

Nórsky zjazdár mal minulý týždeň počas zjazdu SP vo Wengene drsný pád a skončil na nemocničnom lôžku s vykĺbeným ramenom, rozrezaným lýtkom a viacerými pomliaždeninami.

Livio Magoni, Petra Vlhová Čítajte viac Magoni: Vlhová je ako Real Madrid. Verím, že slovenský fanúšik je inteligentný a prejaví mi rešpekt

"Nemôžem ani slovami opísať, akú radosť do života mi Aleks prináša. Jeho pád som sledovala v televízii, potom ho previezli vrtuľníkom do nemocnice.

Po operácii sa konečne prebral a ja som bola pri jeho lôžku. Bol zmätený, rozrušený a opakoval: „Strašne som sa roz*ebal…“," napísala americká superstar na sociálnej sieti a pridala video, ako kŕmi zraneného priateľa:

Priznala, že v súboji proti Vlhovej a spol. mala extra motiváciu.

„Aleks to už znáša dobre, ani raz nestratil trpezlivosť, je pokojný. Do slalomu vo Flachau som išla s tým, že keď už nie som pri jeho lôžku, tak nech aspoň z pretekov vyťažím čo najviac. Ďakujem môjmu tímu a všetkým, ktorí mi k tomu pomohli,“ vyjadrila sa a slová vďaky adresovala aj fanúšikom:

„Ďakujem každému, kto posiela Aleksovi podporu a želania skorého uzdravenia. Má za sebou veľmi ťažké a bolestivé dni, potrebuje všetku vašu podporu.“

Shiffrinová bude na svojho priateľa myslieť aj na Slovensku, kam sa presunie v najbližších dňoch. V Jasnej bude v akcii prvýkrát v piatok večer na oficiálnom žrebe čísiel pred sobotným obrovským slalomom. V nedeľu je v Jasnej na programe slalom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Aleksander Kilde