Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Akoby za tri dni prežila celý život. Ani neviem, ako to zvládam, priznala Shiffrinová

Tradičné večerné preteky vo Flachau ponúkli ďalšie úchvatné predstavenie dlhodobo dvoch najlepších svetových slalomárok Mikaely Shiffrinovej a Petry Vlhovej.

17.01.2024 11:06
837790363 Foto:
Mikaela Shiffrin sa v cieli rozplakala.
debata

Tentoraz sa v súčte oboch kôl tešila z triumfu 28-ročná Američanka, jej slovenská rovesníčka za ňou zaostala o 27 stotín sekundy. Shiffrinovej 94. víťazstvo v pretekoch svetového pohára a 57. slalomové ju dojalo až k slzám, malo to však aj prídavný dôvod.

Americká kráľovná slalomu pri rozdávaní rozhovorov podvedome myslela na svojho nórskeho partnera Aleksandra Aamodta Kildeho, ktorý leží v nemocnici vo Švajčiarsku po víkendovom ťažkom páde počas zjazdu SP vo Wengene.

Vyviazol z neho „len“ s vykĺbeným ramenom, rozrezaným lýtkom a viacerými pomliaždeninami, ale bez zlomeniny.

Mix Collage-16-Jan-2024-11-23-PM-1796 Čítajte viac Rýchly telefonát životnej láske, potoky sĺz, ešte že máme Vlhovú. Takto videli súboj vo Flachau v zahraničí

„Teraz by som už chcela zavolať Alexovi. Čoskoro musí ísť spať a chcem ho len skontrolovať,“ povedala Shiffrinová po tom, čo mu stihla poslať aspoň textovú správu.

Jej štvrtý triumf vo Flachau prišiel deväť dní po tom, čo nedokončila slalom v Kranjskej Gore a po pretekoch priznala zdravotné problémy s prechladnutím.

Keď po pár dňoch začala trénovať na Flachau, prišiel škaredý pád Kildeho vo Wengene, preto prerušila tréning a ponáhľala sa za priateľom do nemocnice.

Aktuálne víťazstvo v rakúskej horskej dedinke, rodisku legendárneho Hermanna Maiera, za jedno z najemotívnejších v kariére. Zrejme aj preto, že sa na ňu prišli pozrieť brat Taylor a švagriná Kristi.

"Je to pre mňa značne emotívne, ani neviem, ako to celé zvládam. Za posledné tri dni mám pocit, ako keby som prežila celý život.

Bola to obrovská výzva, ktorú som podstúpila. Veľké poďakovanie patrí ľuďom okolo mňa. Môj tím mi neuveriteľne pomohol aj v tom, že som mohla odísť za Alexom do Švajčiarska," priznala Shiffrinová.

Boj Shiffrinová - Vlhová vo Flachau Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Päť ku trom. Taká je bilancia víťazstiev vo...
debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Aamodt Kilde #flachau