Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jasná ponúkne unikát. Bude to majstrovský kúsok, sľubujú organizátori

Organizátori finišujú s jej úpravami, pričom zaujímavým spestrením bude prírodná tribúna zo snehu.

15.01.2024 13:13
Jasná 1 Foto:
Stavba prírodnej tribúny zo snehu.
debata (1)

Športová riaditeľka Audi FIS SP 2024 Jana Palovičová očakáva výbornú atmosféru, ktorá poženie vpred nielen domácu favoritku Vlhovú, ale aj slovenskú lyžiarku reprezentujúcu Česko Martinu Dubovskú.

Aj ona si v nedávnych dňoch vyskúšala trať v Jasnej a neskrývala z nej nadšenie."

Dychberúce čísla. Do Jasnej prichádza F1 Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Už len 5 dní. Toľko zostáva do štartu Svetového...

Sme veľmi radi, že sme to mohli absolvovať a verím, že sme sa dobre pripravili. Podmienky sme mali výborné. Pre mňa je toto veľmi dôležitý týždeň v sezóne a preteky v Jasnej budú najdôležitejšie.

Bude to doma, príde ma povzbudiť veľa fanúšikov, kamarátov a známych. Chcem sa predstaviť v čo najlepšom svetle, zvlášť, keď moje doterajšie výsledky v sezóne neboli ideálne.

Verím, že sa to otočí, a že si preteky SP v Jasnej užijeme spolu s fanúšikmi," uviedla Dubovská, ktorá vy rada zúročila žičlivú atmosféru v čo najlepší výsledok.

Jej doterajším sezónnym maximom je 14. miesto z úvodného slalomu v sezóne vo fínskom Levi.

Petra Vlhová Čítajte viac Prezidentka Čaputová udelila Vlhovej Rad Ľudovíta Štúra I. triedy za mimoriadne šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí

"Martina je na domácom kopci, všetci ju máme radi a držíme jej palce. Určite bude mať veľkú podporu. V roku 2016 fanúšikovia povzbudzovali až do poslednej pretekárky a vyzeralo to tak, akoby každá vyhrala.

To je niečo úplne špeciálne. Myslím si, že atmosféra bude znovu fantastická," poznamenala Palovičová.

Organizátori uvoľnili pred uplynulým víkendom do predaja posledných približne 400 vstupeniek, ktoré sa podľa predsedu Organizačného výboru Jiřího Trumpeša vypredali v priebehu piatich minút.

Počas súťažného víkendu očakávajú približne 12-tisíc divákov, pričom tisícky z nich môžu preteky sledovať z prírodnej tribúny na zjazdovke č. 7.

Práce na unikátnej stavbe v 26-stupňovom svahu trvali 9 hodín a podľa Trumpeša ide o „majstrovský kúsok.“

Petra Vlhová Čítajte viac Dámy, nasadať, ide sa na kopec. Pozrite sa, aký úsmev vyčarila Vlhová presne týždeň pred pretekmi v Jasnej

V súvislosti s výstavbou súťažnej trate si organizátori želajú najmä priaznivé počasie.

„Momentálne potrebujeme veľa vody, ale nie sneh, pretože ten by upchal priestory, do ktorých vstrekujeme vodu. Predbežná predpoveď počasia je taká, že by sme to mali zvládnuť. Po tomto procese necháme trať dva dni odpočinúť a začneme ju "sťahovať.“

Potom prebehne jej kontrola. Čo sa týka súťažného víkendu, tak ideálne počasie by bolo, ak by bolo 10 stupňov pod nulou a slnko, no spokojní budeme aj vtedy, ak nebude vietor a hmla," poznamenala Palovičová.

Trumpeš zároveň apeloval na fanúšikov, aby vo vlastnom záujme dodržali organizačné odporúčania. Na víkend je pripravených sto autobusových spojov v kyvadlovej doprave, ktorá bude mať zastávky na železničnej stanici v Liptovskom Mikuláši i na záchytných a platených parkoviskách v Demänovskej doline.

Petra Vlhová Čítajte viac Zlé správy o Vlhovej: Skolila ju choroba. Sú jej preteky vo Svetovom pohári ohrozené? Hviezda vysvetľuje

"Odporúčame prísť už medzi 4.- 6. rannou hodinou, aby fanúšikovia stihli včas zaparkovať, naskočiť na autobus a vyhnúť sa možným zápcham.

Už od 6.30 budú otvorené stánky s občerstvením. Aby nevznikol dopravný kolaps, bude nevyhnutná kontrola prechádzajúcich vozidiel, aby sa do Jasnej dostali iba vodiči áut, ktoré majú povolenie na vstup. K nim budú patriť držitelia parkovacích lístkov či ubytovaní hostia.

Aj im bude vstup umožnený iba do 7.30 a ak prídu neskôr, tak ich odkloníme na odstavné plochy a môžu nastúpiť na kyvadlovú dopravu," vysvetlil Trumpeš.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Martina Dubovská #Jana Palovičová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2023/24 #Jasná 2024 #Svetový pohár v Jasnej 2024