Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruskí fanúšikovia chcú zabiť Björndalena

Ruskí biatlonoví fanúšikovia sa stále nevedia vyrovnať s rozhodnutím medzinárodnej jury, ktorá v nedeľu na majstrovstvách sveta v juhokórejskom Pjongčangu vyše tri hodiny rozhodovala o výsledkoch stíhacích pretekov mužov na 12,5 km. Organizátori zle vyznačili trať a dvanásť biatlonistov zo šesťdesiatčlenného štartového poľa išlo krátky úsek inak, ako mali.

19.02.2009 12:07
Ole Einar Björndalen Foto:
Biatlonový fenomén Ole Einar Björndalen.
debata

V pretekoch triumfoval Nór Ole Einar Björndalen, aj on však bol v tucte „hriešnikov“. Pôvodné rozhodnutie jury bolo, že každému pretekárovi, ktorý prešiel po mostíku namiesto okolo neho, pridá k času minútu.

Znamenalo by to, že majstrom sveta sa stane Rus Maxim Čudov a Björndalen by skončil "až“ tretí. Po protestoch niekoľkých výprav však nakoniec arbitri uznali, že tí, ktorí vybiehali na most, nezískali žiadnu výhodu a nechali v platnosti pôvodné výsledky. To však nevedia stráviť niektorí priaznivci Maxima Čudova.

Na internete sa objavilo množstvo výhražných odkazov už trinásťnásobnému majstrovi sveta Olemu Einarovi Björndalenovi, aby vrátil zlato, resp. ho odovzdal Čudovovi. „Sú to všetko veľmi vulgárne, nepublikovateľné odkazy. Obzvlášť nechutné sú vyhrážky fyzickou likvidáciou,“ uvádza nórsky denník Verdens Gang. Sú tam odkazy typu „…tvoj hrob je už vykopaný…“, „…zhoríš v pekle…“, „…vráť medailu, ty k…“. Zároveň sa tam však objavili aj príspevky iných fanúšikov, ktorí sa Björndalenovi za urážky ospravedlňujú.

„Na internet môže dať každý to, čo zodpovedá jeho mentálnej úrovni. Sú to horké pilulky, ale na ich strávenie nebudeme venovať ani jednu kalóriu energie,“ skomentoval odkazy vedúci nórskej výpravy Per-Arne Botnan.

debata chyba