Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úžasná športovkyňa s veľkým srdcom. Kráľovnou biatlonovej stopy sa stala Kapustová

Kráľovnou biatlonovej stopy sa stala Ema Kapustová. Ocenenie si prevzala na utorkovom slávnostnom vyhlásení ankety v Mýte pod Ďumbierom, kde Slovenský zväz biatlonu ocenil najlepších pretekárov zimy.

30.04.2024 19:48
Ema Kapustová Foto: ,
Na snímke slovenská biatlonistka Ema Kapustová počas galavečera, na ktorom si prevzala ocenenie Kráľovná biatlonovej stopy.
debata (3)

Kapustová si korunku kráľovnej vyslúžila ziskom šiestich medailí zo štyroch rôznych podujatí leta i zimy sezóny 2023/2034. Najcennejšie štyri získala počas zimy, a to dve strieborné na majstrovstvách svete juniorov, jednu bronzovú na majstrovstvách Európy juniorov a takisto bronzovú medailu si vybojovala aj na majstrovstvách Európy už medzi ženami v domácich podmienkach v Osrblí.

"Som veľmi rada, že som získala ocenenie a korunku Kráľovnej biatlonovej stopy za túto veľmi vydarenú sezónu, ktorá bola neskutočná a užila som si ju. Všetky ciele, ktoré sme si dali, sa mi podarilo naplniť, a to ma teší. Ďakujem všetkým, ktorí vždy stoja pri mne na tejto biatlonovej ceste a pomáhajú mi.

6 Paula ski Čítajte viac Veľký comeback na biatlonovej scéne! Bátovská Fialková sa vracia do reprezentácie, príde aj ďalšie známe meno

Vďaka nim môžem podávať výkony na profesionálnej úrovni. Veľké ďakujem patrí trénerovi Otčenášovi, rodine, Otchenash tímu, Slovenskému zväzu biatlonu, VŠC Dukle Banská Bystrica, všetkým sponzorom a v neposlednom rade fanúšikom. S vďakou a motiváciou hľadím do ďalšej sezóne," vyjadrila sa po zisku korunky Kapustová, ktorú budúcu zimu čaká už prvá sezóna medzi elitnými ženami.

Dve striebra z leta, bronz z domácich ME, bronz z juniorských ME a napokon dve strieborné medaily z juniorských MS ocenil aj prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár. Pripomenul, že celkovo pre mládež to bola najúspešnejšia sezóna za dlhé roky:

„Teším sa, že opäť už štvrtý rok za sebou máme medaily z mládežníckych svetových podujatí. Je to jasný signál, že Vízia 2030 má zmysel a že slovenský biatlon je na správnej ceste s maximálnou podporou mládeže. Ema je úžasná športovkyňa s veľkým srdcom a gratulujem jej k úspešnej sezóne.“

2. Sofia Goggiová Čítajte viac Vlhovej hviezdna súperka po brutálnom páde priznala vážne obavy o svoju budúcnosť

V Stodole Pohanské v Mýte pod Ďumbierom ocenili aj Jakuba Borguľu ako najlepšieho mládežníka sezóny 2023/2024 za jeho triumf v juniorských pretekoch v Pokljuke, či celkové tretie miesto v konečnom poradí juniorského IBU pohára.

Vyhlásili aj víťazov všetkých kategórií Viessmann pohára v letnom i zimnom biatlone a štyria mládežníci získali aj cenu za mimoriadny výsledok. Šimon Adamov za 4. miesto v juniorskom IBU pohári a trojica Markus Sklenárik (bronz), Michaela Straková, Michal Adamov (obaja 10. miesto) na OH mládeže v Kangwonge.

Veľká nádej slovenského biatlonu Ema Kapustová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvadsaťjedenročná juniorská reprezentantka Ema...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ema Kapustová