Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víkendové obavy top lyžiarov: V zime by sa nemal hrať futbal

Ženy s Petrou Vlhovou majú cez víkend dva preteky Svetového pohára v Killingtone, muži v Lake Louise. No práve v časoch podujatí sa hrajú veľké zápasy na MS vo futbale v Katare.

26.11.2022 10:00
363306282 Foto:
Lyžiarov čaká cez víkend na svahoch náročná úloha - na snímke rakúsky reprezentant Vincent Kriechmayer.
debata

Krone preto označuje víkendové zápolenia ako veľký súboj o televízneho diváka medzi lyžovaním a futbalom. Za normálnych okolností by podujatia Svetového pohára boli top športovou udalosťou v Rakúsku a isto aj na Slovensku. No novembrový termín futbalového šampionátu v Katare všetko mení.

„Zapnite si ORF2 lebo úprimne: V zime by sa nemal hrať futbal,“ vyzýva priaznivcov rakúsky reprezentant Daniel Hemetsberger. Jeho tímový kolega Otmar Striedinger sa pridáva. „My Rakúšania v Katare nič nevyhráme. Ak chcete vidieť červeno-bielo-červený triumf, väčšia šanca je pri lyžovaní“.

Shiffrin Levi Čítajte viac Shiffrinová priznala, že kopírovala Vlhovú: Aj ostatné to tak robili!

Vlani sledovalo úvodný zjazd v americkom Lake Louis na ORF 915-tisíc divákov. Takéto číslo televízia pravdepodobne nedosiahne. V čase pretekov sa totiž hrá ostro sledovaný duel na futbalovom šampionáte medzi Argentínou a Mexikom.

A ešte náročnejšieho súpera budú mať lyžiari v nedeľu, keď je v kanadskom stredisku na programe super-G. V tom istom čase sa proti sebe postavia v jednom z najočakávanejších zápasov základných skupín Španielsko a Nemecko. „Vždy sme na svahoch predviedli dobrú šou. A tešíme sa z každého, kto si zapne kanál s lyžovaním,“ dodal Vincent Kriechmayer.

Najväčšie favoritky na triumf v obrovskom slalome Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
12. Katharina Liensberger - Rakúsko, 45 ku 1
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #MS vo futbale 2022