Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová priznala, že kopírovala Vlhovú: Aj ostatné to tak robili!

Viac bodov sa už vyhrať nedalo. Mikaela Shiffrinová má za sebou skvelý víkend a po ňom pochopiteľne žiarila spokojnosťou.

21.11.2022 07:33
Shiffrin Levi Foto:
Mikaela Shiffrinová so šiestym sobom z Levi.
debata (18)

Americká superstar vyhrala oba slalomy v Levi a najlepším možným spôsobom odštartovala sezónu, v ktorej obhajuje celkové prvenstvo vo Svetovom pohári.

Vo Fínsku potvrdila, čo o nej pred sezónou povedali takmer všetci experti.

Že titul najlepšej slalomárky, ktorý jej zobrala v minulej sezóne Petra Vlhová, bude chcieť späť a od začiatku predvedie, kto má byť kráľovnou najtočivejšej disciplíny.

Shiffrin Santa Claus Čítajte viac Shiffrinová ukázala, kto je kráľovnou slalomu, píšu Američania

Američanka sa ukázala vo Fínsku v skvelej forme. Vďaka víťaznému double má po nedeli na konte 49 triumfov v slalome, čo je absolútny rekord medzi ženami i mužmi.

Zároveň zaznamenala 76. víťazstvo vo Svetovom pohári a pomaly sa blíži k rekordnému zápisu Ingemara Stenmarka, ktorý má na konte 86 prvenstiev.

Priznala, že k víkendovému úspechu jej pomohlo aj kopírovanie programu slovenskej rivalky.

odkaz
vlhova-program

Vlhová zvykla chodiť do Levi skôr, aby sa dôkladne pripravila na preteky. Teraz urobili rovnaký ťah aj súperky a rozdiel bol vidieť.

"Vedela som, že Petra tu trénovala, ja som to tak nikdy nerobila. Tak som si povedala, že to skúsim a uvidím, či to pomôže. Urobili tak aj ďalšie dievčatá.

Neviem, či som vďaka tomu lyžovala rýchlejšie. Ale mala som väčšiu pohodu, vedela som, čo čakať od trate," priznala rodáčka z Colorada.

Mauro Pini Petra Vlhová Čítajte viac Vlani spravili súperky chybu. Teraz nás radšej kopírujú, vraví Vlhovej tréner

Na nedeľnej tlačovke sa jej novinári pýtali aj to, či ju ešte neunavujú otázky v súvislosti s rivalitou medzi ňou a Slovenkou.

"Každý sa pýta: kto je lepší – Petra alebo Mikaela? Ak obe z nás zajazdia trať naplno a bez chýb, potom je skutočne ťažko určiť, ktorá z nás vyhrá. To je na tom to vzrušujúce.

Rada by som povedala, že zakaždým vyhrám ja, ale nie je to tak. Je to len o tom, ktorá z nás dokáže zajazdiť o maličký kúsok lepšie ako súperka," dodala Shiffrinová.

Viac námahy ako bojovať so súperkami na svahu v Levi dalo Američanke vymyslieť mená pre nových sobov. Už na medailovom ceremoniáli v nedeľu navábila fanúšikov: „Sledujte moje sociálne siete, tam sa to dozviete“.

Vlhová vs. Shiffrinová ako ich nepoznáte Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Osemnásťročná Mikaela Shiffrinová na tlačovke...

Priaznivci sa napokon dočkali. „Sobotného“ soba pomenovala po mladšej kolegyni Ave Sunshinovej, ktorá v sobotu debutovala v seriáli Svetového pohára.

„Bude sa volať Sunny, čo je skratka zo Sunshine (v preklade slnečný svit, pozn.). Ava zajazdila skvelé preteky a druhým dôvodom je, že v Levi by malo stále svietiť slniečko,“ vysvetlila Shiffrinová.

Druhého soba, ktorého získala za nedeľný triumf, pomenovala Lorax. Lorax je kreslená postavička z filmu pre deti, ktorú charakterizuje husté fúzy. Podobné mal aj Shiffrinovej otec Jeff Shiffrin, ktorý tragicky zahynul vo februári 2020.

„Otec ma naučil mnohému. Podporoval ma a povzbudzoval. Levi, ďakujem ti za krásne spomienky,“ dodala Shiffrinová.

Jubilejný 50. triumf v slalome môže získať už tento víkend na domácej pôde. V Killingtone sa pôjde slalom i obrovský slalom a rodáčka z Colorada bude v oboch pretekoch patriť medzi top favoritky.

Slalomová nedeľa Petry Vlhovej v Levi Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová si za dve výhry v Levi...
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #levi #Mikaela Shiffrinová