Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fiasko švédskych lekárov. Pred sezónou omylom zničili lyžiarsku hviezdu

Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. A platí to evidentne aj vo Švédsku. Bežkárka Moa Lundgrenová o tom vie svoje.

03.11.2022 13:02
Moa Lundgrenová Foto:
Moa Lundgrenová.
debata (4)

Pred sezónou jej lekári nesprávne odstránili slepé črevo a musí sa zotavovať.

Bývalá majsterka sveta do 23 rokov prišla do nemocnice po tom, ako pociťovala bolesti v žalúdku. Následne – na odporúčanie švédskych lekárov – podstúpila operáciu slepého čreva.

Všetko unáhlene a zbytočne!

Neskôr sa totiž zistilo, že trpela lymfatickou uzlinou v brušnej dutine, ktorá vykazuje podobné príznaky ako zápal v čreve. Vyliečila by sa však aj sama.

„Minulý týždeň som sa vrátila z Malorky a bola som v poriadku. Potom sa to stalo. Cez víkend som mala vysokú horúčku a silné bolesti v žalúdku, ktoré siahali až do slepého čreva,“ povedala Švédka médiám.

„Keď som prišla do nemocnice, mysleli si, že mi musia odstrániť slepé črevo. Chápem, prečo ho operovali. Bolo niekoľko lekárov, ktorí si mysleli, že ide o zápal v ňom,“ priznala.

Lenže to nebola pravda a elitná športovkyňa musí teraz oddychovať. Nestihne začiatok sezóny a ktovie, či sa z tejto fatálnej chyby doktorov tento ročník vôbec pozviecha.

„Bola som veľmi šokovaná, že sa to stalo. Cítila som sa bezmocná. Pred sezónou som sa cítila skvele, ale teraz prišlo toto,“ smúti.

Už teraz je isté, že 24-ročná lyžiarka vynechá minimálne začiatok sezóny Svetového pohára.

Tím Petry Vlhovej v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mauro Pini - hlavný tréner.
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Moa Lundgrenová