Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostaví sa po hanbe úspech? Klenot veľmoci má s Magonim jediný problém

Spoluprácu oznámili koncom apríla. Livio Magoni sa od slovinskej lyžiarky Mety Hrovatovej presunul k Rakúšanke Kathariny Liensbergerovej, dvojnásobnej majsterke svete a držiteľke malého glóbusu za slalomu zo sezóny 2020/21. A tiež jednej z najväčších súperiek Petry Vlhovej.

02.11.2022 14:37
Katharina Liensbergerová, Petra Vlhová, Mikaela... Foto:
Katharina Liensbergerová (v strede) s Petrou Vlhovou (vpravo) a Mikaelou Shiffrinovou na archívnej snímke z Flachau.
debata (1)

Taliansky tréner priviedol Slovenku k celkovému víťazstvu v spomínanom ročníku. Následne sa však do tímu vkradla ponorková choroba.

V marci 2021 Magoni v rozhovore pre Corriere della Sera skritizoval Vlhovej mentalitu a vyhlásil, že už nemá v DNA potenciál na to, aby sa zlepšila.

Vlhová sa nerozpakovala a po dlhej i zrelej úvahe talianskeho kormidelníka vyhodila, momentálne ju vedie Švajčiar Mauro Pini. „Pri ňom znovu objavila radosť z lyžovania,“ píše portál švajčiarskeho denníka Blick.

Meta Hrovatová Čítajte aj S Vlhovou už súperiť nebude. Hrovatová nečakane ukončila kariéru

Úvodné podujatie novej sezóny Svetového pohára v Söldene lyžiarkam zmarilo počasie.

„Preteky padli, ale sen zostáva. Nádeje Ski Austria spočívajú na Liensbergerovej pleciach. Túto zimu by mala opäť vyvolať červeno-bielo-červené ovácie,“ dopĺňa spomínaná stránka, pre ktorú Rakúšanka poskytla rozhovor.

„Cítim sa mimoriadne dobre. Mimoriadne fit,“ teší 25-ročnú špecialistku na točivé disciplíny. K novému trénerovi sa vyjadrila v pozitívnom duchu.

odkaz
vlhova-program

„Máme veľmi dobrý vzťah,“ tvrdí, no priznáva, že sa stále spoznávajú. Výzvou je komunikácia, keďže Magoni nerozpráva po nemecky.

„Je to prvý tréner, s ktorým nemôžem komunikovať v rodnom jazyku. Niekedy sa musíte opýtať dvakrát, kým začnete hovoriť o tej istej veci,“ pokračovala Liensbergerová.

Švajčiarsky web označili minulú zimu z pohľadu lyžiarskej veľmoci za hanebnú.

„Hororové čísla: dve víťazstvá vo Svetovom pohári (v 37 pretekoch), žiadne celkové víťazstvo v disciplíne. Najlepší výsledok Rakúšanky v konečnom hodnotení Svetového pohára? Ramona Siebenhoferová na 12. mieste,“ vracia sa Blick k minulému ročníku.

Livio Magoni na archívnej snímke. Foto: SITA, Martin Medňanský
Livio Magoni Livio Magoni na archívnej snímke.

Liensbergerová by to mohla zmeniť, v pláne je dlhodobá spolupráca s Magonim. Zo slalomárskej špecialistky sa postupne stáva univerzálka.

Zatiaľ na celkový triumf nemyslí, ale netají sa tým, že v budúcnosti by rada zabojovala o veľký glóbus.

Poslednou Rakúšankou, ktorá ho získala, je Anna Fenningerová (teraz Veithová) v roku 2015.

Ester Ledecká Čítajte aj Ako Vlhová so Zuzulovou. Ledecká sa háda so zväzom, bude súťažiť?
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Livio Magoni #Katharina Liensbergerová