Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obesia ma alebo zastrelia. Lyžiar sa vzdal ruského pasu, čelí vyhrážkam

Mal byť na vrchole kariéry a bojovať o úspechy na medzinárodných podujatiach. Namiesto toho je bežec na lyžiach Valerij Gontar na úteku z Ruska a rozhodol sa aj zriecť občianstva.

01.11.2022 16:10
216645884 Foto:
Valerij Gontar počas pretekov na 10 kilometrov v rámci Zimnej univerziády, ktorá sa v roku 2015 konala na Štrbskom Plese.
debata (36)

O dopadoch svojho riskantného kroku, medzi ktorými sú aj brutálne vyhrážky, informoval v rozhovore pre nórsky Dagbladet.

„Dlhé roky ma ignorovali. Nedali mi šancu ukázať moje schopnosti. Nevyberali ma do reprezentácie napriek tomu, že som patril do elitnej trojky,“ povedal Gontar. Súťažil len v reprezentačnom B-tíme a podľa vlastných slov doplatil na svoju priamosť.

„Hovoril som šéfom do očí, čo si myslím a to sa im nepáčilo. Boja sa, že prezradím svetu to, čo oni skrývajú. Za trest ma zavrhli a nasadzovali radšej tých, ktorí sa ukázali raz za sezónu a potom ochoreli,“ vysvetľoval Gontar.

Anatolij Karpov. Čítajte viac Napadli ho alebo sa opil? Šachový veľmajster Karpov je v umelej kóme

Ruský portál Championat nedávno informoval, že prijal ukrajinské občianstvo. Bežec na lyžiach to však rázne odmietol. „V zime som opustil Rusko a už nie som ruský občan. Ale to, že som prijal ukrajinské občianstvo je klamstvo a provokácia,“ tvrdil s tým, že sa ho krajania snažia vykresliť ako zradcu.

„A kvôli tomu čelím drsným útokom. Niektorí ľudia sa mi vyhrážajú, že si ma nájdu, obesia ma, alebo ma zastrelia,“ skonštatoval.

Collage Maker-31-Oct-2022-01.26-PM Čítajte viac Dcéra českej legendy aj hriešnica z Ruska. Tieto krásky lákajú najviac

Otvorene sa kremeľský režim ešte bál kritizovať, nakoľko má obavy o bezpečnosť sestry, ktorá stále žije v Rusku. Neprezradil ani, aké občianstvo teraz vlastní a v ktorej krajine žije. Odmietol, že býva v Rakúsku.

„Nie, nežijem tam, ale som v krajine Európskej únie. Momentálne nechcem hovoriť o tom, kde žijem. Porozprávame sa o tom neskôr. Nechcem, aby ma našli tí, ktorí sa mi vyhrážajú,“ dodal Gontar.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #beh na lyžiach #Valerij Gontar