Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tu má byť o dva týždne slalom? Sneh by ste v Rakúsku hľadali márne

Teplé počasie spôsobuje organizátorom Svetového pohára vrásky na čele. Dva zjazdy v Zermatte museli byť zrušené pre nevyhovujúce podmienky a zle to vyzerá aj so strediskom v Lechu.

27.10.2022 18:13
Lech Foto:
Aktuálna fotografia, ako to vyzerá na zjazdovke v Lechu.
debata (2)

Pre vysoké teploty je v alpských lyžiarskych strediskách málo snehu. Respektíve, v Lechu – kde sa majú 12. a 13. novembra uskutočniť dva paralelné slalomy Svetového pohára, nie je žiaden. Potvrdil to aj dnešný obrázok zo svahu:

Je veľmi otázne, či sa napokon podujatie uskutoční. V stredisku totiž panujú v posledných dňoch teploty nad 15 stupňov Celzia.

Podľa Vorarlbergische Zeitung by mali zostať vysoké teploty minimálne do 5. novembra. Povinná snehová kontrola Medzinárodnej lyžiarskej federácie sa pritom uskutoční už o dva dni skôr.

Organizátori v Lechu veria, že sa dočkajú aspoň dvoch chladných nocí v priebehu najbližších dní, aby mohli použiť na svah snežné delá. Podľa nich sa 365 metrov dlhá zjazdovka dá pripraviť do 48 hodín.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #alpské lyžovanie