Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Vlhovou bojovala o titul, odstavilo ju zranenie: Moje srdce je zlomené

Veľká smola postila krátko pred štartom novej lyžiarskej sezóny švédsku slalomárku Charlottu Säfvenbergovú. Pri páde na tréningu si roztrhla krížny väz v ľavom kolene.

27.10.2022 07:45
Charlotta Säfvenbergová. Foto:
Sympatická švédska lyžiarka Charlotta Säfvenbergová.
debata (2)

28-ročná lyžiarka informovala o svojom zranení na Instagrame. „Moje srdce je zlomené,“ napísala na sociálnej sieti a pridala čiernobiele video, na ktorom zdoláva slalomové bránky.

„Urobila som posledné zákruty v sezóne a čaká ma ďalšia dlhá zima rehabilitácie,“ doplnila Säfvenbergová, pre ktorú sa tak sezóna skončila.

Tím Vlha Čítajte viac Nováčikovia aj známe tváre. Táto partia chce pomôcť Vlhovej ku glóbusom

Najväčším úspechom v kariére sympatickej Švédky je zisk striebra v slalome na juniorských majstrovstvách sveta 2014. Na svahu v Jasnej ju vtedy zdolala len neskoršia hviezda svetového lyžovania, Petra Vlhová.

Säfvenbergová si privodila zranenie počas minulého týždňa pri tréningu na obrovský slalom v Söldene. Okamžite ju letecky previezli do rodnej krajiny, kde sa dozvedela zdrvujúcu správu o rozsahu zranenia.

Petra Vlhová Čítajte viac Získala som veľký glóbus, ale stratila vášeň. Načo by som bez nej lyžovala?

Pre niekdajší veľký lyžiarsky talent to nie je prvé takéto vážne zranenia. Pred tromi rokmi si roztrhla krížny väz v pravom kolene.

Aj kvôli častým zdravotným problémom sa nikdy nedokázala výraznejšie presadiť v pretekoch Svetového pohára. Celkovo štartovala v 47 slalomoch a desaťkrát sa umiestnila v top 15. Jej najlepším výsledkom z minulej sezóny bolo 11. miesto v slalome v Schladmingu.

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #slalom žien #Charlotta Säfvenbergová