Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Vlhovou už súperiť nebude. Hrovatová nečakane ukončila kariéru

Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová v pondelok nečakane ukončila kariéru. Špecialistka na točivé disciplíny sa tak rozhodla vo veku 24 rokov.

24.10.2022 19:20
Meta Hrovatová Foto:
Metu Hrovatová už na lyžiarskych svahoch neuvidíme.
debata (2)

Hrovatová sa na svahoch naposledy predstavila v marci vo švajčiarskom Lenzerheide, kde spadla a následne mala problémy so zraneným kolenom.

„Toto rozhodnutie bolo jedno z najťažších v mojom živote. Som rada, že som ho urobila v čase, keď som ešte pomerne zdravá. Koleno ma trápi, ale budem v poriadku,“ napísala Hrovatová vo vyhlásení, ktoré zverejnila slovinská tlačová agentúra STA.

Francúzsko SR Lyžovanie šport SP finále slalom ženy Čítajte viac Vlhová nemohla dosiahnuť viac. So Shiffrinovou si budú vyberať preteky

Bývalý zverenkyňa talianskeho trénera Livia Magoniho, ktorý viedol aj Petru Vlhovú, skončila na olympijských hrách v Pekingu na 7. mieste v obrovskom slalome. „Dospela som v mojom živote do bodu, keď už sa netúžim odovzdať tomuto športu natoľko, aby som mohla dosiahnuť výsledky, ktoré chcem,“ rozlúčila sa Slovinka.

Hrovatová bola najúspešnejšia slovinská alpská lyžiarka od čias Tiny Mazeovej. Zaznamenala štyri pódiové umiestnenia v pretekoch Svetového pohára, všetko tretie miesta v obrovskom slalome.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Meta Hrovatová