Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo žijem? Švajčiarska top lyžiarka priznala problém s depresiou

Švajčiarska špecialistka na slalom Camille Rastová, ktorá sedemkrát v kariére skončila v top 10 v pretekoch Svetového pohára priznala, že v minulosti mala problémy s duševným zdravím.

19.10.2022 16:00
Camille Rastová. Foto:
Camille Rastová.
debata (4)

Podľa Rastovej je veľmi dôležité, aby podobné témy neboli tabu a verejne sa o nich hovorilo. Pre magazín Sportlerin spomínala na obdobie pred piatimi rokmi, keď po pretekoch Európskeho pohára sedela v izbe a pýtala sa sama seba: „Prečo žijem? Pre čo žijem? Čo mám robiť na tomto svete a potrebuje ma vôbec?“

2018 Shiffrin Čítajte viac Zlá správa pre konkurenciu. Shiffrinová má v zálohe tajnú zbraň

Rastová prekonala mononukleózu. Fyzicky sa síce zotavila, ale psychicky nie. „Prite tejto chorobe každý hovorí o tom, že môže trvať dlho, kým budete opäť fyzicky fit. Ale nikto nehovorí o duševných aspektoch. O depresiách, ktoré ťa zasiahnu,“ povedala 23-ročná Švajčiarka.

Podľa nej sú výsledky neúprosné a každý vidí, ktorá lyžiarka jazdí dobre a ktorá zle. „Ale ako to vyzerá vo vnútri vie len málokto,“ uviedla s tým, že uvažovala aj o skončení začínajúcej kariéry.

Posledná sezóna bola doteraz jej najlepšou vo Svetovom pohári. V hodnotení obrovského slalomu obsadila 20. miesto a v slalome skončila na 16. pozícii.

1 Vlhová Čítajte viac Od nuly k miliónom. Svahy sú pre Vlhovú zlatou baňou

„Teraz chcem byť v prvej pätnástke v oboch disciplínach,“ hovorí Rastová. Pre splnenie cieľov sa odhodlala k výmene lyží, keď od značky Head prešla na Salomon.

Sezóna odštartuje už v sobotu obrovským slalomom v rakúskom Söldene. Pri predchádzajúcich troch štartoch sa Rastovej ani raz nepodarilo prebojovať do druhého kola.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Camille Rastová #Svetový pohár v lyžovaní