Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlá správa pre konkurenciu. Shiffrinová má v zálohe tajnú zbraň

Hoci má stále "len" 27 rokov, v kolotoči Svetového pohára patrí medzi veteránky. Nadchádzajúca sezóna, ktorá sa začne túto sobotu obrovským slalomom v Söldene, bude pre ňu už trinástou medzi elitou alpských lyžiarok

19.10.2022 12:31
2018 Shiffrin Foto:
Mikaela Shiffrinová na fotení pred ZOH 2018 v Pjongčangu.
debata

Mikaela Shiffrinová vstupuje do nového ročníka s jasným cieľom – získať svoj piaty veľký krištáľový glóbus pre najlepšiu pretekárku sezóny.

Ak sa jej bude dariť výnimočne, môže pokoriť hneď dva historické rekordy.

Shiffrinová má na konte 74 kariérnych triumfov a približuje sa k dvojici rekordérov – jej krajanka Lindsey Vonnová ich má 82, švédska legenda Ingemar Stenmark 86.

1 Vlhová Čítajte viac Od nuly k miliónom. Svahy sú pre Vlhovú zlatou baňou

Americká superstar vstupuje do nového ročníka s novými posilami.

„Mám nového člena trénerského tímu, ktorým je Mark Mitter. Bude pôsobiť ako asistent. Tiež som začala spolupracovať s kondičným trénerom Bobom Poehlingom. Absolvuje so mnou väčšinu tohtosezónneho programu. Aj vďaka nemu sa cítim silná a pripravená,“ vraví Shiffrinová.

Rodáčka z Colorada vyhrala veľkú guľu za minulú sezónu s náskokom 95 bodov pred slovenskou rivalkou Petrou Vlhovou.

Zatiaľ čo Vlhová dominovala v slalome a výsledky za obrovský slalom boli medzi nimi relatívne vyrovnané, Shiffrinová brala veľkú porciu bodov v super G – 409, Slovenka len 26.

Američanka potvrdila, že rýchlostné disciplíny zaradí do svojho kalendára aj v novej sezóne.

"Plánujem odjazdiť viac pretekov v super G ako v minulom ročníku. Pridám aj nejaké zjazdy, ale to bude závisieť od toho, ako mi budú pasovať v kalendári,“ potvrdila.

Petra Vlhová Čítajte viac Shiffrinová prezradila plány na novú sezónu. Vlhovú vôbec nepotešia

Talizman od legendy

V príprave úspešne otestovala nový materiál od firmy Atomic. Prezradila, že trénovala aj na mužských lyžiach.

„Každú disciplínu vo Svetovom pohári som minimálne raz išla na mužských lyžiach. Majú svoje špecifiká. Uvidíme, ako sa mi bude dariť s novým materiálom. Možno sa k mužským lyžiam na pár pretekov vrátim,“ naznačila.

Veľa fanúšikov to o nej nevie, ale aj ona je poverčivá. Na podujatia Svetového pohára si berie so sebou talizman pre šťastie. Darovala jej ho talianska legenda Manuela Mölggová.

„Niekoľkokrát v priebehu minulých rokov sme prebývali v rezidencii, ktorú má Manuela v Krönplatzi. Na Vianoce mi darovala krásnu prikrývku, ktorú odvtedy stále nosím so sebou. Je to najmäkšia a najpríjemnejšia deka, akú si viete predstaviť,“ dodala Shiffrinová s úsmevom.

Vlhová vs. Shiffrinová ako ich nepoznáte Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Osemnásťročná Mikaela Shiffrinová na tlačovke...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie