Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmenila občianstvo. Vlhovej súperka vstúpi do sezóny pod inou vlajkou

Rodená Kanaďanka Roni Remmeová, ktorá sa v pretekoch Svetového pohára dostala štyrikrát do top desiatky, bude reprezentovať Nemecko.

14.10.2022 16:00
Roni Remmeová. Foto:
Roni Remmeová reprezentovala Kanadu aj na februárových ZOH v Pekingu.
debata

26-ročná lyžiarka zmenu občianstva oznámila na Instagrame necelá dva týždne pred začiatkom novej sezóny Svetového pohára.

„Cítim sa poctená a som veľmi šťastná z tejto príležitosti pretekať za Nemecko. A som obzvlášť vďačná tomuto tímu, že ma prijal,“ napísala Remmeová.

Dôvodom na radikálnu zmenu v kariére je podľa Blicku nevydarená posledná sezóne. V sedemnástich pretekoch skončila iba trikrát na bodovaných miestach a jej najlepším umiestnením bolo 17. miesto v slalome v Záhrebe.

SR Liptovský Mikuláš Vlhová rozlúčka sezóna ZAX Čítajte viac Chcete sledovať Vlhovú? Ak máte len RTVS, zaplačete

Teraz chce so zmenou občianstva znovu naštartovať svoju kariéru. Voľba na Nemecko padla z jednoduchého dôvodu. Z tejto krajiny pochádza Remmeovej stará mama. Lyžiarka musela tiež získať súhlas dvoch národných zväzov a Medzinárodnej lyžiarskej federácie.

Remmeová zažiarila na svahoch na majstrovstvách sveta vo švédskom Åre 2019, keď si v alpskej kombinácii vybojovala 5. miesto. O pár týždňov vybojovala v rovnakej disciplíne 2. miesto v pretekoch Svetového pohára v Crans Montante. Je to jej dodnes jediné pódiové umiestnenie v kariére.

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #alpské lyžovanie #Roni Remmeová