Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusom došli náboje. Ich biatlonisti streľbu iba predstierali

Vyzeralo to normálne, no nebolo to normálne. Ruským biatlonistom pripravili také bizarné preteky, aké nemajú obdobu.

13.10.2022 17:48
letný biatlon Foto:
Ilustračné foto
debata (6)

Súťažiaci v Iževsku síce mali na chrbtoch pušky, ale strieľali len „akože“. Tamojší biatlonisti totiž nemali v malokalibrovkách náboje, a tak museli strelecké položky iba predstierať. Organizátori im ich nestihli zabezpečiť.

V hlavnom meste Udmurtskej republiky sa zišli najlepší ruskí juniorskí biatlonisti, aby si v rámci Pohára Michaila Tkačenka zasúťažili v letnom biatlone, teda na kolieskových lyžiach.

Podujatie sa však premenilo na nepodarenú šou. A z biatlonu na kolieskových korčuliach boli už iba preteky na kolieskových korčuliach. Zbrane na chrbte niesli v podstate zbytočne, pretože ich nemali čím nabiť.

Andrej Kačelskis Čítajte viac Sledovať ruský futbal je masochizmus. Vojna na Ukrajine mu dáva na frak

„Preteky boli bez streľby, pretože nám došli náboje a ďalšie sme nestihli včas kúpiť. Ich zháňanie momentálne nie je jednoduché. Radšej sme mali preteky bez streľby, nechceli sme ich úplne zrušiť,“ vysvetlil prezident Udmurtského zväzu biatlonu a bývalý ruský reprezentant Ivan Čerezov.

Organizátori to však potom schytali. Priamo od šéfky ruskej biatlonovej únie Viktorie Majgurovej.

„Ivan Čerezov mi povedal, prečo sa to stalo, ale že sa nedokážete včas pripraviť, je jednoducho hrozné,“ citoval jej slová web championat.ru.

Juniori, pre ktorých bol pohár tiež predsezónnym testom, tak pilovali iba beh.

„Ak sa však netrénuje, tak začnete upadať. Aspoň teda zložíme pušku z chrbta, naznačíme strelu, ale inak je to ako bežecký tréning,“ vravela Zlatu Bolotová, ktorá napokon vyhrala dvoje pretekov.

Ruskí biatlonisti sú momentálne spolu s Bielorusmi vylúčení z medzinárodných súťaží pod hlavičkou IBU. Nesplnili totiž základnú požiadavku a dostatočne sa nedištancovali od invázie na Ukrajinu.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #vojna na Ukrajine